ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Δεκάδες χιλιάδες στις πορείες για το Πολυτεχνείο

| 17/11/2016
 

ΑΘΗΝΑ | Δεκάδες χιλιάδες άτομα συμμετείχαν στις πορείες και συγκεντρώσεις που διιοργανώθηκαν την Πέμπτη για την επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου. Περισσότερα άτομα από 20.000 άτομα πήραν μέρος στην καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Φορείς, κόμματα και συλλογικότητες είχαν καλέσει τον κόσμο σε μαζική συμμετοχή, αποτίοντας φόρος τιμής και επικαιροποιώντας τα προτάγματα της νεολαιίστικης εξέγερσης, 43 χρόνια πριν.

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 5μ.μ από την Κλαυθμώνος, όπου είχαν συγκεντρωθεί φορείς, κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες αναρχικών και αντιεξουσιαστών.

Στην κεφαλή της πορείας όπως πάντα ο Σύλλογος Φυλακισθέντων Εξόριστων Αγωνιστών, με σύνθημα στο πανό «Αντίσταση για πάντα στον φασισμό». Ακολουθούσαν φοιτητικοί σύλλογοι με κυρίαρχο σύνθημα «Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία».

Σε όλη την πορεία κυριάρχησαν αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα. Το ΚΚΕ έκανε ξεχωριστή πορεία με προσυγκέντρωση στις 5 στα Χαυτεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συγκεντρωθεί στις 5.30 στην Ομόνοια και πορεύτηκε στην αμερικάνικη πρεσβεία. Η πορεία κύλησε ειρηνικά.

Έντονη ήταν η αστυνομική παρουσία, με 7.000 αστυνομικούς επί ποδός στους δρόμους της Αθήνας, ενώ κατά διαστήματα ασφυκτικός ήταν ο κλοιός γύρω από τα αντιεξουστικά μπλοκ.