ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Δημοσιογράφος “καίει” τον Σαμαρά

| 09/02/2015
 

AΘΗΝΑ | Φωτιές αναμένεται να ανάψει ένα μήνυμα tweet του γνωστού βρετανού δημοσιογράφου του Channel 4, Πολ Μέισον, ο οποίος επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τις διαπραγματεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης Σαμαρά, σχετικά με την παράταση του προγράμματος, καίγοντας έτσι προσωπικά και τον πρώην πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, ο βρετανός δημοσιογράφος αναφέρει στο μήνυμά του ότι: “Εμαθα ότι ο Γιούνκερ είπε στον Τσίπρα: Στον Σαμαρά προσφέρθηκε εξάμηνη παράταση του προγράμματος αλλά αυτός ζήτησε δύο (μήνες), για να μικρότερο το χρονοδιάγραμμα”.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε στη Βουλή ότι:

«Το δυστύχημα είναι ότι η απερχόμενη κυβέρνηση φρόντισε φεύγοντας να κάψει τα σπαρτά και να γκρεμίσει τις γέφυρες. Φρόντισε να δημιουργήσει, με απολύτως δική της ευθύνη, ασφυκτικά πλαίσια διαπραγμάτευσης για τη νέα Κυβέρνηση, ώστε να εξαναγκάσει τη χώρα να ξαναμπεί σε περιπέτειες και σε βαθύ μνημόνιο. Και αυτό σας το λέω πια μετά λόγου γνώσεως, αφού από τις επαφές μου με τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενημερώθηκα ότι αρχική επιλογή των εταίρων μας ήταν η εξάμηνη τεχνική παράταση του προγράμματος και κατόπιν ελληνικής επιμονής προσδιορίστηκε το χρονικό όριο της 28ης Φεβρουαρίου. Έτσι, αποκαλύπτεται πλέον σε όλους μας ποιος ήταν και ποιος παραμένει ο στόχος της προηγούμενης μνημονιακής κυβέρνησης και των μνημονιακών δυνάμεων στην πατρίδα μας. Ήταν και παραμένει τα ασφυκτικά χρονικά όρια, ο εκβιασμός της Ελλάδας και, εν τέλει, η αποτυχία της νέας ελληνικής Κυβέρνησης, δηλαδή –προσέξτε- η αποτυχία της Ελλάδας, προκειμένου οι ίδιοι να δικαιωθούν.»