ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για το… Πολυτεχνείο

| 16/11/2014
 

AΘΗΝΑ | Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τα πλέον αυστηρά των τελευταίων ετών έχει θέσει σε ισχύ η κυβέρνηση για να “αποτίσει φόρο τιμής” στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, δημιουργώντας έτσι μια εικόνα αστυνομοκρατούμενης πόλης για την Αθήνα.

Πιστεύεται ότι οι κινητοποιήσεις στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν φοβίσει την κυβέρνηση, η οποία καταβάλει κάθε προσπάθεια για την αποτροπή ενός μαζικού κύματος αγανάκτησης στους δρόμους της πρωτεύουσας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η βίαιη καταστολή σε βάρος των φοιτητών, τις προηγούμενες ημέρες, ενώ για την σημερινή πορεία έχει θέσει σε επιφυλακή περίπου 7.000 αστυνομικούς. Υπό αστυνομικό κλοιό τελούν ήδη η Νομική Σχολή και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ενώ ισχυρά είναι τα μέτρα ασφαλείας σε άλλα σημεία της Αθήνας, στην πρεσβεία των ΗΠΑ, το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.

Την ίδια στιγμή, δεκάδες φορείς, οργανώσεις, κόμματα και πρωτοβουλίες, καθώς και χιλιάδες πολίτες καλούν μέσω ανακοινώσεων, εκδηλώσεων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην αυριανή κινητοποίηση, αδιαφορώντας για το κλίμα καταστολής που διαμορφώνεται στο κέντρο της Αθήνας.

Οι πύλες του Πολυτεχνείου άνοιξαν το πρωί του Σαββάτου, ενώ την Δευτέρα 17 Νοεμβρίου οι πύλες του Πολυτεχνείου αναμένεται να κλείσουν μετά τις 13:00 και θα ακολουθήσει η πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ στις 15:00 από την πλατεία Κλαυθμώνος.

Την Κυριακή, κλειστοί ήταν οι δρόμοι γύρω από το ΕΜΠ έως την πλατεία Κάνιγγος, ενώ τη Δευτέρα θα κλείσουν στην περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας και τους κάθετους δρόμους αυτών.