ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Εκδήλωση για το Πολυτεχνείο στη Μελβούρνη

| 17/11/2013
 

Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητά Μελβούρνης και Βικτώριας σε συνεργασία με τον Εργατικό Σύνδεσμο Δημόκριτο και άλλους παροικιακούς οργανισμούς διοργάνωσαν την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, ειδική εκδήλωση μνήμης για τους ήρωες του Πολυτεχνείου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στις 3.00μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δημόκριτου, στο Νόρθκοτ, και στην οποία συμμετείχε μεγάλος αριθμός ομογενών. Κύριος ομιλητής ήταν ο Γιώργος Κατσουράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, ενώ μηνύματα παρουσιάσθηκαν και από εκπροσώπους διαφόρων οργανισμών.

Σε ανακοίνωσή της η Κοινότητα Μελβούρνης ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου ως αποτέλεσμα της Αντίστασης κατά της επτάχρονης δικτατορίας, με κυρίαρχο σύνθημα «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία». Το Νοέμβριο του 1973 χιλιάδες φοιτητές και εργαζόμενοι αντιδρώντας στο απολυταρχικό καθεστώς της Χούντας και αψηφώντας την αστυνομία και τα τανκς, άνοιξαν το δρόμο για την ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος.

“Σήμερα, 40 χρόνια μετά, τιμώντας όλους όσους αγωνίσθηκαν για την επαναφορά της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης στην Ελλάδα, διαπιστώνουμε ανάλογες συνθήκες και εξελίξεις στο χώρο της πατρίδας μας, και παραδειγματιζόμαστε από τον αγώνα τους χαράσσοντας το δρόμο προς το μέλλον.”

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

three × 2 =