ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Εκδότης κατηγορείται για κύκλωμα εκβιασμών

| 24/02/2016
 

AΘΗΝΑ | Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι του δικτύου των εκβιασμών που φέρεται να είχαν στήσει ο συλληφθείς εκδότης και οι δύο δημοσιογράφοι. Στους τρεις αποδίδονται κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. στις εισαγγελικές αρχές είναι αποκαλυπτικό ως προς τον τρόπο δράσης, αλλά και την εμπλοκή και άλλων δημοσιογράφων στο υπό διερεύνηση κύκλωμα.

Όπως προκύπτει από πληροφορίες, στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. προς την εισαγγελία, καταγράφεται ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησε το κύκλωμα, καθώς έπειτα από καταγγελία εργαζομένης στην ΕΥΔΑΠ και με άδεια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών άρχισε η καταγραφή των συνομιλιών των εμπλεκομένων.

Ο εκδότης της εφημερίδας “Ακρόπολης” Παναγιώτης Μαυρίκος, καθώς και οι δύο δημοσιογράφοι, Χρήστος Φράγκος, και Παναγιώτης Μούσας, έλεγχαν ή είχαν υπό την επιρροή τους σειρά εντύπων και ενημερωτικών ιστοσελίδων, τις οποίες συντόνιζαν ανάλογα. Το σχέδιο ήταν να ξεκινούν με αρνητικά δημοσιεύματα για εταιρείες και στη συνέχεια, αφού έπαιρναν τα χρήματα μέσω διαφημίσεων, δημοσίευαν θετικές ειδήσεις.

Οι τρεις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος, εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία και για δωροδοκία. Επιπλέον δίωξη για την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί όπλων ασκήθηκε σε βάρος του εκδότη.

Οι τρεις κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία για ν’απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

Σε δηλώσεις του λίγο πριν από την προσαγωγή των τριών κατηγορουμένων στον εισαγγελέα, ο συνήγορος του εκδότη Αλέξης Κούγιας αμφισβήτησε τη «σπουδαιότητα της υπόθεσης όπως αναδεικνύεται από τα ΜΜΕ» και τόνισε πως ο εντολέας του αρνείται κάθε εμπλοκή σε παράνομες πράξεις. Ο κ. Κούγιας εξέφρασε την άποψη πως από τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει υπόψη του «δεν δικαιολογείται η σπουδαιότητα της υπόθεσης όπως έχει αναδειχθεί από τα ΜΜΕ», ενώ αμφισβήτησε και το υλικό καταγεγραμμένων συνομιλιών που περιλαμβάνεται στη δικογραφία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι συνομιλίες μου θυμίζουν περισσότερο… σενάριο».

Ο δικηγόρος του εκδότη έκανε λόγο για «ερμηνεία συνομιλιών που καταγράφονται αποσπασματικά», εκ μέρους των αστυνομικών, ενώ ειρωνευόμενος την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης είπε πως εντολέας του φέρεται μέλος εγκληματικής οργάνωσης «που απαρτίζεται από τρεις εκ των οποίων τον έναν δεν τον γνωρίζει».

Απέδωσε επίσης την όλη εμπλοκή του εντολέα του σε «προσπάθεια κάποιων που έχουν θιγεί από δημοσιεύματα, να μετατρέψουν τον εκδότη σε εκβιαστή, ενώ είναι μάχιμος δημοσιογράφος που ασχολείται με πολιτική, κοινωνία και αθλητικά».