ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ελληνόπουλα του Σίδνεϊ στον Γεροντόπουλο

| 16/06/2014
 

ΑΘΗΝΑ | Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, συναντήθηκε την Κυριακή 15 Ιουνίου, στην πλατεία Συντάγματος, με τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές του ομογενειακού κολλεγίου του “Αγίου Σπυρίδωνα” από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, οι οποίοι βρίσκονται για διακοπές στην Ελλάδα.

Αφού τους καλωσόρισε και συζήτησε μαζί τους, κατέθεσαν μαζί στεφάνι στο μνημείο του ΄Αγνωστου Στρατιώτη. Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και στη συνέχεια οι μαθητές έψαλαν τον εθνικό μας ύμνο.

Ο κ.Γεροντόπουλος είχε επισκεφθεί το ελληνικό κολλέγιο “Άγιος Σπυρίδων” στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, όταν πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αυστραλία και έμεινε εντυπωσιασμένος από την σπουδαία δουλειά που γίνεται εκεί.

Τότε είχε ενημερωθεί για το ταξίδι των μαθητών στην Ελλάδα και είχαν συμφωνήσει να συναντηθούν στην Αθήνα, ώστε μαζί να καταθέσουν στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη. Κάτι που έγινε το πρωί της Κυριακής.

Ευχήθηκε στα παιδιά των Ελλήνων ομογενών καλή συνέχεια στις διακοπές τους, αφού μετά την Αθήνα θα επισκεφθούν άλλα μέρη της πατρίδας μας και έδωσε άλλη μια φορά συγχαρητήρια στους δασκάλους τους για την σημαντική προσφορά τους στην μόρφωση των νεαρών συμπατριωτών μας της περιοχής του Σίδνεϊ.