ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ενωμένος ο Ελληνισμός της Μελβούρνης στο πλευρό της Κοινότητας

 

MEΛΒΟΥΡΝΗ | Mεγάλη επιτυχία σημείωσε η “ιστορική” εκδήλωση που διοργάνωσαν δεκάδες ομογενειακοί οργανισμοί σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης για την ενίσχυση του Ελληνικού Κέντρου Σύγχρονου Πολιτισμού, το Σάββατο το βράδυ, συγκεντρώνοντας πάνω από $100.000.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο Stars International Reception, παρουσία εκπροσώπων των κυβερνητικών, διπλωματικών και εκκλησιαστικών αρχών, της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων δεκάδων ομογενειακών οργανισμών και άνω των 600 ατόμων. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο βοηθός γραμματέας του ομοσπονδιακού υπουργικού Συμβουλίου κ. Σκοτ Ράιαν ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Αυστραλίας Μάλκόλμ Τέρνμπουλ, ο υπουργός Μικρών Επιχειρήσεων και Εμπορίου της Βικτώριας κ. Φίλιπ Δαλιδάκης, ο οποίος εκπροσωπούσε τον πρωθυπουργό της Βικτώριας κ. Ντάνιελ Αντριους, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη κ. Χριστίνα Σημαντηράκη, ο αρχιμανδρίτης κ. Ευμένιος εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, η σκιώδης υπουργός Πολυπολιτισμού κ. Ινγκα Πέλιτς που εκπροσωπούσε τον αρχηγό της Αντιπολίτευσης της Βικτώριας κ. Μάθιου Γκάι, ο βουλευτής του Φιλελεύθερου Κόμματος κ. Μάρεϊ Τόμσον, ο βουλευτής του Εργατικού Κόμματος κ. Νικ Στάικος και ο πρώην υπουργός της Βικτώριας κ. Τζον Πανταζόπουλος.

Παρευρέθηκαν επίσης και οι δήμαρχοι κ. Φίλιπ Βλαχογιάννης (City of Yarra) και κ. Στήβεν Τσίτας (City of Darebin) και ο πρώην δήμαρχος κ. Τζιμ Γρίβας (City of Manningham), καθώς και ο κ. Πολ Ορφανός, ανώτερο στέλεχος της Τράπεζας Delphi.

Η Γενική Πρόξενος κ. Χριστίνα Σημαντηράκη συνεχάρη την Κοινότητα και το Διοικητικό Συμβούλιο για το έργο τους, καθώς και τους οργανισμούς που ενωμένοι βρίσκονταν το Σάββατο στην εκδήλωση: «Συγχαρητήρια σε όλους εσάς που βρίσκεστε εδώ απόψε και υποστηρίζετε έμπρακτα αυτή την προσπάθεια. Την στηρίξατε από την αρχή, αλλά συνεχίζετε συντονισμένα και με συνέπεια. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό για να δείξουμε σε όλους αυτό που μπορούμε πραγματικά να καταφέρουμε σαν Έλληνες. Σας συγχαίρω για μια ακόμη φορά.»

Από την πλευρά του ο υπουργός κ. Φίλιπ Δαλιδάκης δήλωσε: «Συγχαίρω όλους τους οργανισμούς που βρίσκονται εδώ απόψε ενωμένοι για να επιτύχει αυτή η εκδήλωση».

Καλωσορίζοντας το κοινό, ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης χαρακτήρισε την εκδήλωση ως «ιστορική», επισημαίνοντας το μήνυμα ενότητας και συνεργασίας που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην ελληνική παροικία της Μελβούρνης. «Απόψε είναι μια ιστορική εκδήλωση όλης της παροικίας. Γιατί διοργανώνεται σε συνεργασία με δεκάδες παροικιακούς οργανισμούς και είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια,» τόνισε. «Την ίδια στιγμή είναι μια σημαντική εκδήλωση γιατί αναδεικνύει τις ενωτικές τάσεις στην παροικία μας.»

Δήλωσε «ιδιαίτερα υπερήφανος διότι σε δύο εβδομάδες ανταποκρίθηκαν 50 οργανώσεις και πωλήθηκαν 600 εισιτήρια.»