ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Επίθεση Κουτσούμπα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΕΑ

| 19/01/2014
 

ΡΩΜΗ | Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι σοσιαλδημοκρατία και κατά του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ότι είναι αντικομμουνιστικό εξαπέλυσε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του στο 2ο συνέδριο του ΚΚ Ιταλίας, προειδοποιώντας επίσης και για την ευρωπαϊκή υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, ο Δ. Κουτσούμπας είπε:

“Tο καθήκον μας, της οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων, της αναθέρμανσης του σοσιαλιστικών – κομμουνιστικών ιδανικών στην ήπειρό μας αλλά και ευρύτερα, δεν μπορεί να προωθηθεί χωρίς την ιδεολογικό-πολιτική αναμέτρηση και την αποκάλυψη του ρόλου του λεγόμενου «Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς» (ΚΕΑ), που έχει αναδειχτεί σε «αριστερό ψάλτη» της ΕΕ, ακόμη και της αντικομουνιστικής εκστρατείας της.

“Ο ρόλος των οπορτουνιστών και του μορφώματος που έχουν φτιάξει σε επίπεδο Ευρώπης είναι διπλά επικίνδυνος γιατί καλλιεργεί αυταπάτες στους εργαζόμενους πως μπορεί να υπάρξει μια φιλολαϊκή ΕΕ, καθώς και μια ανάλογη διαχείριση του καπιταλιστικού συστήματος σε κάθε χώρα, αφήνοντας άθικτη την εξουσία των μονοπωλίων, την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής. Αυτές τις απόψεις καλλιεργεί στη δική μας χώρα το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του οποίου είναι υποψήφιος με το ΚΕΑ.

“Με την ευκαιρία, επιτρέψτε μου να πω πως οι δυνάμεις του ΚΕΑ, που στην Ιταλία παρουσιάζουν το ΣΥΡΙΖΑ ως «παράδειγμα» και ως δύναμη που υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, αποκρύπτουν την αλήθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη ενσωμάτωσης στον καπιταλισμό κι όχι ανατροπής του. Επιδιώκει να γίνει ο νέος σοσιαλδημοκρατικός φορέας του διπολικού αστικού συστήματος στην Ελλάδα.”

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

13 − thirteen =