ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Επίθεση στην κυβέρνηση για τα νέα μέτρα

| 25/03/2014
 

ΑΘΗΝΑ | Επίθεση κατά της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου εξαπέλυσε η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας την ότι επιχειρεί να μετατρέψει σε “κολυμβήθρα του Σιλωάμ” τη Βουλή, καταστρατηγώντας κάθε έννοια δημοκρατικής και κοινοβουλευτικής διαδικασίας, προκειμένου να περάσει τα νέα καταστροφικά μέτρα, αλλά και να δεσμεύσει τη χώρα για χρόνια στις επιταγές της τρόικας.

Συγκεκριμένα, η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλ. Τσίπρα, με αίτηση κατάθεσης εγγράφων ζήτησε να δημοσιοποιηθεί το σύνολο της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας και όχι μόνο τα μέτρα άμεσης υλοποίησης.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση για “μεθόδευση”, με την οποία “επιχειρεί να υφαρπάξει την ψήφο των βουλευτών μέσα από εκβιασμούς και πιέσεις, με σκοπό να προωθηθεί μια νέα συμφωνία – μνημόνιο για τις εργασιακές σχέσεις, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες αλλά και την παραγωγή γάλακτος στη χώρα μας”.

Η αντιπολίτευση καταγγέλει ότι εκβιάζονται οι βουλευτές να ψηφίσουν “αδιάβαστα” τα νέα σκληρά μέτρα, καθώς την Παρασκευή το πολυνομοσχέδιο κατίθεται στη Βουλή και το Σαββατοκύριακο ακολουθεί συζήτησηκαι ψηφοφορία.

“Η κυβέρνηση κινείται προς την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που αποτυπώνει την συμφωνία της με την τρόικα την ερχόμενη Παρασκευή, έχοντας αποκρύψει το ακριβές περιεχόμενό του και μη παρουσιάζοντας στον ελληνικό λαό τι συμφώνησε με τους δανειστές”, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προειδοποιεί ότι “ένας νέος εργασιακός μεσαίωνας προβάλει, ενώ οι κτηνοτρόφοι της χώρας μας θα υποστούν βαρύ πλήγμα. Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου δεν νομιμοποιείται να ψηφίσει μια τέτοια συμφωνία”.

Τέλος, καλεί “κάθε μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου”, “να αντιστοιχηθεί με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού”, ως “οφείλει”.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

20 + 9 =