ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Επαφές της Κεφαλογιάννη με την ομογένεια στην Αυστραλία

| 13/05/2014
 

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ | Τη διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας για την τουριστική βίζα με δικαίωμα εργασίας που θα αφορά νέους ως 30 ετών πρόκειται να υπογράψει την Τετάρτη 14 Μαΐου, στην Καμπέρα, η υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας Ολγα Κεφαλογιάννη η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αυστραλία.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας η υπουργός Τουρισμού θα επισκεφθεί και το Σίδνεϊ όπου θα έχει συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας, κ.κ. Στυλιανό, τον αντιπρόεδρο της πολιτειακής κυβέρνησης Νότιας Ουαλίας αρμόδιο για θέματα τουρισμού και τη δήμαρχο του Σίδνεϊ, Κλόουβερ Μουρ.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής της στην Αυστραλία ήταν η Μελβούρνη, όπου είχε συναντήσεις με Αυστραλούς πολιτικούς, τουριστικούς παραγόντες και ομογενειακούς φορείς.

Η κ. Κεφαλογιάννη δήλωσε σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους ταξιδιωτικών οργανισμών ότι η Ελλάδα θα τοποθετήσει τουριστικό ακόλουθο στην Αυστραλία με έδρα τη Μελβούρνη, ενώ σε συνάντησή της με το προεδρείο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης τόνισε ότι ΕΟΤ θα μπορούσε να συμμετάσχει στις πολιτικές εκδηλώσεις της Κοινότητας, για την προβολή και του ελληνικού τουρισμού στην ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία.

Η πρώτη της συνάντηση της κ. Κεφαλογιάννη στη Μελβούρνη έγινε σε χώρο του σταδίου MCG σε εκδήλωση που οργάνωσε το ελληνοαυστραλιανό Εμπορικό Επιμελητήριο (HACCI), όπου παραβρέθηκαν κυβερνητικοί παράγοντες, ταξιδιωτικοί πράκτορες και επιχειρηματίες.

Η Ελληνίδα υπουργός τόνισε ότι στόχος της είναι η Ελλάδα να προσελκύει τουρίστες όλο τον χρόνο και μίλησε για θεματικό τουρισμό. Είπε, ακόμα, ότι η σύναψη διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας για την αποφυγή διπλής φορολογίας, εξαρτάται από την αυστραλιανή πλευρά. Επίσης, αναφέρθηκε στις επενδυτικές ευκαιρίες που μπορούν να έχουν Αυστραλοί και Ελληνοαυστραλοί στην Ελλάδα, σήμερα, “μια χώρα σε ανάκαμψη που έχει λύσει πολλά θέματα γραφειοκρατίας”.

Στη συνέχεια, η υπουργός Τουρισμού είχε συναντήσεις στο πολιτειακό κοινοβούλιο, με την εκπρόσωπο της Πολιτειακής Βουλής της Βικτώριας, Κριστίν Φάιφ, τον πρόεδρο της πολιτειακής Γερουσίας Μπρους Άτκινσον και ομογενείς πολιτικούς. Στις συζητήσεις τους τονίστηκε η αναγκαιότητα να αναδειχθεί και ο ρόλος της Λήμνου στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εκατοστή επέτειο της απόβασης στην Καλλίπολη που θα γίνουν του χρόνου, ενώ έγινε και ιδιαίτερη αναφορά στη Μάχη της Κρήτης, ενός από τους πολλούς συνδετικούς κρίκους Ελλάδας-Αυστραλίας.

Ακολούθησε η συνάντηση με τουριστικούς πράκτορες, όπου η κ. Κεφαλογιάννη μίλησε και για καινούρια προϊόντα, για επενδύσεις, οι οποίες θα μπορέσουν να δώσουν πρώτα από όλα την ευκαιρία σε περιοχές της Ελλάδας, που δεν έχουν αναπτυχθεί πολύ τουριστικά και θα βοηθήσουν να επεκταθεί η τουριστική περίοδος. Υπογράμμισε, για παράδειγμα, την ανάγκη προώθησης και των ελληνικών προϊόντων.

Στη συνέχεια το προεδρείο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης παρέθεσε, το μεσημέρι της Τρίτης, γεύμα προς τιμήν της κ. Κεφαλογιάννη και των συνεργατών της στο εστιατόριο Press Club του Ελληνα σεφ Γιώργου Καλομπάρη.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας κ.Βασίλης Παπαστεργιάδης, ενημέωσε την κ. Κεφαλογιάννη για την ιστορία και το ρόλο της Κοινότητας, τις πρωτοβουλίες της και τις μελλοντικές επιδιώξεις της. Υπογράμμισε δε ότι η πρωτοβουλία για την υπογραφή της διμερούς συμφωνίας με την Αυστραλία για χορήγηση βίζας σε 500 νέους, φοιτητές 18-31 ετών, που θα έχουν τη δυνατότητα να συνδυάσουν ένα ταξίδι στην Αυστραλία ή στην Ελλάδα, αντίστοιχα, με άδεια εργασίας αποτελεί πρωτοβουλία της Κοινότητας και άλλων ομογενειακών φορέων.