ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Επιβάτες με κλεμμένα διαβατήρια στο χαμένο Μπόινγκ

| 08/03/2014
 

ΠΕΚΙΝΟ | Νέα εξέλιξη στο θρίλερ με το αεροσκάφος των αερογραμμών της Μαλαισίας, με 239 επιβαίνοντες, το οποίο έχασε την επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κοντά στο Βιετνάμ και εικάζεται πως έχει πέσει στη θάλασσα. Αξιωματούχοι των υπουργείων Εξωτερικών της Ιταλίας και της Αυστρίας ανακοίνωσαν ότι δεν επέβαινε στο αεροσκάφος κανένας Ιταλός και Αυστριακός, παρά το γεγονός ότι αναφέρονται στη λίστα επιβατών της πτήσης.

Συγκεκριμένα, τα διαβατήρια των συγκεκριμένων ατόμων είχαν κλαπεί στην Ταϊλάνδη. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι στο αεροπλάνο δεν επέβαινε κανένας Ιταλός παρότι στη λίστα επιβατών της πτήσης περιλαμβανόταν και το όνομα του 37χρονου Λουίτζι Μαράλντι, ιταλού πολίτη. Σύμφωνα όμως με την εφημερίδα Corriere Della Sera, το διαβατήριό του εκλάπη στην Ταϊλάνδη τον περασμένο Αύγουστο.

Από την πλευρά του, το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο αυστριακός πολίτης που φέρεται ότι επέβαινε στην πτήση είναι σώος και βρίσκεται στην Αυστρία. Αναφέρει, επίσης ότι και το δικό του διαβατήριο είχε κλαπεί πριν από δύο χρόνια στην Ταϊλάνδη.

Σε εξέλιξη οι έρευνες Βιετναμέζικα αεροσκάφη διάσωσης έχουν εντοπίσει μεγάλες πετρελαικηλίδες και στήλη καπνού κοντά στις ακτές του Βιετνάμ, αλλά δεν είναι βέβαιο αν αυτά συνδέονται με το χαμένο αεροσκάφος. «Αεροσκάφη διάσωσης του Βιετνάμ εντόπισαν δύο πετρελαιοκηλίδες και μία στήλη καπνού στην περιοχή που βρίσκεται περίπου 250 χιλιόμετρα δυτικά του νησιού Το Τσου, αλλά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι προέρχονται από το μαλαισιανό αεροπλάνο» δήλωσε o υφυπουργός Μεταφορών, Φαμ Κουί Τιού.

«Στείλαμε δύο σκάφη του Λιμενικού και δύο στρατιωτικά πλοία στην περιοχή για να το αποσαφηνίσουν, το καθένα επανδρωμένο με πρίπου 20 άτομα. Οι πετρελαιοκηλίδες είναι μήκους περίπου 15 χιλιομέτρων. Τα σκάφη αυτά θα βρίσκονται στην περιοχή σε περίπου τρεις με τέσσερις ώρες» είπε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για κακές καιρικές συνθήκες ή για κάποια άλλα αιτία που να εξηγεί την εξαφάνιση του αεροσκάφους από τα ραντάρ περίπου μία ώρα μετά την απογείωσή του. Το αεροσκάφος, τύπου Boeing B777-200, έχασε την επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της πόλης Χο Τσι Μινχ 120 ναυτικά μίλια ανατολικά των ακτών της πόλης Κότα Μπάρου της Μαλαισίας κοντά στον εναέριο χώρο του Βιετνάμ. Σύμφωνα με την εταιρεία, στο αεροσκάφος επέβαιναν 239 άνθρωποι.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

4 × one =