ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Επιστρέφει ο Ελληνας που άλλαξε τη Χρυσή Ακτή

| 28/12/2013
 

ΜΠΡΙΣΜΠΑΝ | Λόγω της οικονομικής κρίσης, η Raptis Group, διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο ομογενής επιχειρηματίας, Δημήτρης Ράπτης, είχε χάσει πάνω από $1 δις. Ο Έλληνας που άλλαξε το πρόσωπο της πιο κοσμοπολίτικης περιοχής της Αυστραλίας, της Χρυσής Ακτής (Gold Coast) με τα εντυπωσιακά κτίρια του, ο και επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας, Δημήτρης Ράπτης, ξανακτίζει τον κατασκευαστικό του κολοσσό, που κατέρρευσε πριν τέσσερα χρόνια λόγω των επιπτώσεων της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

«Ο κ. Δημήτρης Ράπτης έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι είναι δεινός επιχειρηματίας και θα αποδεικνύει και πάλι» γράφει η τοπική εφημερίδα «Bulletin». Να αναφέρουμε ότι η εταιρεία του ομογενούς, Τζιμ Ράπτη, ήταν από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες του Queensland, με τα έργα των Hilton Surfers Paradise Hotel και Residence και Southport Central να είναι μερικά από αυτά που είχε αναλάβει την κατασκευή τους.

Γεννημένος στην Ελλάδα, ο Δημήτρης Ράπτης δεν άλλαξε μόνο το πρόσωπο της “Χρυσής Ακτής” , της πιο κοσμοπολίτικης τουριστικής της Αυστραλίας. Σχεδόν άλλαξε και το όνομά της. Πολλοί ήταν (ακόμα και τα μέσα ενημέρωσης) που χιουμοριστικά αποκαλούσαν την περιοχή «Ελληνική Χρυσή Ακτή».

Ο κ. Ράπτης έφτασε στην Χρυσή Ακτή το 1973 και έκτοτε η εταιρία έκτισε δεκάδες πανύψηλα εντυπωσιακά κτίρια, αλλά βρέθηκε και μερικές φορές στο χείλος της οικονομικής καταστροφής. Ακόμα και όταν η Raptis Group πέρασε σε αναγκαστική διαχείριση ο κ. Ράπτης βρήκε τον τρόπο να κατασκευάσει το συγκρότημα Sapphire, δαπάνης 60 εκατομμυρίων δολαρίων με 162 διαμερίσματα.

«Μετά το Γενάρη αισιοδοξώ ότι η Raptis Group θα λειτουργήσει κανονικά» λέει ο κ. Ράπτης.

-Πηγή: http://neoskosmos.com/

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

3 × 2 =