ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ετοιμάζεται το σχέδιο μεταρρυθμίσεων

| 21/02/2015
 

AΘΗΝΑ | Τρεις ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου, το Σάββατο, κατά τη διάρκεια του οποίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ενημέρωσαν διεξοδικά τους υπουργούς σε σχέση με την απόφαση του Eurogroup, ενώ συζητήθηκε εκτενώς και το σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα κατατεθεί στο Eurogroup τη Δευτέρα.

Στη συνεδρίαση, οι υπουργοί επικρότησαν το σημαντικό βήμα που έγινε με την απόφαση της Παρασκευής, όπου για πρώτη φορά μια ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται και κερδίζει σημαντικά οφέλη.

«Συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα, πιστοί στη λαϊκή εντολή. Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει τη διαπραγμάτευση για να ανακτήσει ο ελληνικός λαός την αξιοπρέπειά του» σημείωναν κυβερνητικές πηγές μετά τη λήξη του κυβερνητικού συμβουλίου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης επιβεβαίωσε, ότι «η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που θα υποβληθεί προς τους Ευρωπαίους εταίρους είναι υπό κατάρτιση, αποκλειστικά από εμάς και θα είναι έτοιμη έως την Καθαρα Δευτέρα».

«Αν πουν ‘ναι’, θα γίνει τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς και αυτομάτως προχωρά η διαδικασία. Αν πουν ‘όχι’, τότε θα συγκληθεί νέο Eurogroup», υπογράμμισε, βγαίνοντας από τη Βουλή εκτιμώντας όμως ότι δεν θα υπάρξει διαφωνία.