ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ετοιμη και η Αυστραλία για την υπογραφή της συμφωνίας με την Ελλάδα

| 11/08/2013
 

Συνάντηση με τον ομοσπονδιακό υπουργό Μετανάστευσης κ. Τόνυ Μπερκ είχαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν την Κοινότητα και την Ομογένεια.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η ομοσπονδιακή βουλευτής κ. Μαρία Βαμβακινού, ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, ο κ. Γιώργος Κολέτσης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ο συμπρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου και καθηγητής του Πανεπιστημίου Μελβούρνης Νίκος Παπαστεργιάδης.

Ο κ. Μπερκ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις δραστηριότητες και το έργο της Κοινότητας, ενώ τόνισε ότι η Αυστραλιανή κυβέρνηση είναι έτοιμη να υπογράψει τη διακρατική συμφωνία με την Ελλάδα που θα επιτρέπει σε Έλληνες επισκέπτες να εργάζονται κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Αυστραλία (Work and Holiday Visa).

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα και η Αθήνα διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμη για την υπογραφή της συμφωνίας αυτής.

Παράλληλα, συνεχάρη την Κοινότητα για τις δραστηριότητες και τις προσπάθειες που καταβάλει για την προώθηση της Ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού στην Αυστραλία. Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος δήλωσε για τις καινοτομίες, τον ηγετικό ρόλο και τον εκσυγχρονισμό της Κοινότητας και ειδικότερα με τη δημιουργία του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου, τονίζοντας πως θα χαρεί να συνεχίσει τη συνεργασία για την επιτυχημένη λειτουργία του.

Από την πλευρά της Κοινότητας τονίσθηκε στον κ. Μπερκ, ότι η λειτουργία ενός σύγχρονου Πολιτιστικού Κέντρου στην καρδιά της Μελβούρνης αποτελεί σημαντικό βήμα προόδου για την Ελληνική Κοινότητα, μια μεγάλη συνεισφορά στο ευρύτερο αυστραλιανό πολυπολιτισμικό σύνολο και ένα νέο σημείο αναφοράς για την ελληνική Διασπορά.

«Το πολιτιστικό κέντρο θα δημιουργήσει μια ισχυρή σχέση με την Ελλάδα, με πρωταρχικό ρόλο στο χώρο της παγκόσμιας ελληνικής διασποράς,» τόνισε ο κ. Παπαστεργιάδης, προσθέτοντας ότι θα συνδεθεί με τα υφιστάμενα ελληνικά κέντρα στην Αμερική και την Ευρώπη. «Ο Ελληνισμός είναι μια πλούσια δεξαμενή ιδεών και μια προοπτική για τη ζωή που συνεχίζει να επηρεάζει και να διαμορφώνει το σύγχρονο τρόπο σκέψης μας. Το Πολιτιστικό Κέντρο θα αντλήσει από αυτή την ιστορία παρέχοντας μια ελκυστική πλατφόρμα σε ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων καλλιτεχνών και διανοούμενων.»

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

nineteen − 14 =