ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

‘Εφυγε’ ο δημοσιογράφος Κώστας Αλεξιάδης

| 30/07/2014
 

MΕΛΒΟΥΡΝΗ | Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε το θάνατο ενός πολύ καλού φίλου και συνεργάτη, του δημοσιογράφου Κώστα Αλεξιάδη, ο οποίος άφησε την Τετάρτη στις 4.00 το πρωί την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 67 ετών.

Αν και μέχρι τη στιγμή αυτή δεν είναι γνωστά τα αίτια του θανάτου του, πιστεύεται πως προήλθε μάλλον από ανακοπή καρδιάς. Δραστήριος, αγαπητός σε όλους, εξαιρετικός συνάδελφος, ο Κώστας υπηρέτησε τη δημοσιογραφία και τις τέχνες στη Μελβούρνη για πολλά χρόνια, πριν επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Καλαμπάκα, για να συνεχίσει και εκεί το έργο του.

Οπως αναφέρουν Ελληνες συνάδελφοί του, ο Κώστας Αλεξιάδης ήταν αυτός που άλλαξε τα δημοσιογραφικά δεδομένα στην Καλαμπάκα και όχι μόνο. Ήταν γνωστός όχι μόνο στην περιοχή αλλά και ανά την Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας αλλά το πάλευε γιατί ήταν παλικάρι και αγωνιστής. Η σορός του μεταφέρθηκε στο πατρικό του σπίτι (απέναντι από τον Αγιο Βησσαρίωνα) και η κηδεία θα γίνει σήμερα το απόγευμα στις 6.00μμ.

Ο Κώστας Αλ. Αλεξιάδης γεννήθηκε στην Καλαμπάκα το 1947. Τελείωσε το Λύκειο Καλαμπάκας κι αμέσως άρχισε να εργάζεται, ως δημοσιογράφος, στην εφημερίδα των Τρικάλων “Αναγέννησις”.
Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία και στα 23 του χρόνια, το 1970, εξέδωσε στην Καλαμπάκα την εφημερίδα “Τα Μετέωρα”.

Το 1971 σπούδασε στην Αγγλία την αγγλική γλώσσα και στη συνέχεια έζησε στην Αυστραλία, όπου εργάστηκε ως δημοσιογράφος στη μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα “THE HERALD”, στον τηλεοπτικό σταθμό SBS καθώς και στον πολυεθνικό ραδιοφωνικό σταθμό 3ΕΑ. Στη Μελβούρνη εξέδωσε την εφημερίδα “ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ” και αργότερα το δίγλωσσο περιοδικό “ΣΚΕΨΕΙΣ”. Eπίσης μαζί με τον Σταύρο Μεσσήνη ίδρυσαν την εταιρεία Schema Media Productions.

Το 1976 επέστρεψε στην Ελλάδα κι εργάστηκε ως ειδικός συνεργάτης του “HERALD” για ολόκληρη την Ευρώπη ενώ παράλληλα εργάστηκε και γι’ άλλες ελληνικές εφημερίδες. Το 1979 εργάστηκε ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της κινηματογραφικής εταιρίας “EON PRODUCTIONS” κατά το γύρισμα της ταινίας της σειράς Τζέημς Μποντ “Για τα μάτια σου μόνο”.

Επιστρέφοντας και πάλι στην Αυστραλία το 1981, έγραψε το θεατρικό έργο “ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ” που παρουσιάστηκε εκεί και κατόπιν στο Φεστιβάλ Ιθάκης, το 1984. Το έργο μεταφράστηκε και στα Πορτογαλικά. Έγραψε επίσης το έργο “AUSTRALIA 40.000 years” στην αγγλική γλώσσα, που παρουσιάστηκε στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Νόρθκοτ καθώς και στην τηλεόραση.

Μετέφρασε στα ελληνικά τη “ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ” του ιστορικού Μάνινγκ Κλαρκ. Φιλοξενήθηκε στο περιοδικό “TIME” ως Έλληνας δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας. Συνεργάστηκε με πολλά έντυπα στην Ελλάδα και Αυστραλία.

Υπήρξε ο εμπνευστής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ “Αντίποδες” στη Μελβούρνη, που συνεχίζεται και σήμερα. Ταξίδεψε εκτεταμένα σε όλο τον κόσμο.

Το 1992 επέστρεψε στην Καλαμπάκα για μόνιμη εγκατάσταση. Από το 1994 άρχισε να επανεκδίδει την εφημερίδα “ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ”. Το 2004 τα μάτια του υπέστησαν σοβαρή βλάβη από ζαχαροδιαβήτη.
Από τότε είχε συγκεντρωθεί στη συγγραφή και είχε γράψει τα βιβλία «Δώδεκα Καλαμπακιώτικοι μύθοι» και “Καρφιά στο στόμα”.