ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ημέρα γνωριμίας νέων μεταναστών στη Μελβούρνη

 

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ | Περισσότερα από χίλια άτομα κάθε ηλικίας αψηφώντας τον καύσωνα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του HACSA (Συλλόγου υποστήριξης νεοφερμένων  μεταναστών) και πέρασαν μια θαυμάσια ημέρα, στην ανοικτή εκδήλωση που διοργανώθηκε στο γήπεδο της Κλαρίντας «The Grange Reserve».

Στόχος του συλλόγου ήταν να αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεοφερμένοι μετανάστες από την Ελλάδα, να γνωριστούν μεταξύ τους και να συζητηθούν τρόποι αποτελεσματικής και άμεσης βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη.

Παρόντες ήταν και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και εκπρόσωποι άλλων παροικιακών οργανισμών και μέσων μαζικής ενημέρωσης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με τους νεοφερμένους και να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης και ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Μάρκος ανακοίνωσαν ότι η Κοινότητα, που βρίσκεται πάντα στο πλευρό των νεοφερμένων, προσέφερε το ποσό των $1.000 για την ενίσχυση της προσπάθειας του HACSA, ενώ έχουν συζητηθεί και άλλοι τρόποι βοήθειας από την πλευρά της ιστορικής Κοινότητας.

Διακρίνονται από αριστερά: Ο ραδιοεκφωνητής Αλέκος Κατσιφάρας και τα μέλη της οργανωτικής Επιτροπής του HACSA Κώστας Ταβουλτζής, Μπέτυ Δαλακίδης Γιούρτης, Θήο Γιούρτης στο μικρόφωνο, Γιάννης Αθανασόπουλος, Μάνος Μπαντογιάννης και ο Θανάσης Γιαλαμάς

Διακρίνονται από αριστερά: Αλέκος Κατσιφάρας και τα μέλη της οργανωτικής Επιτροπής του HACSA Κώστας Ταβουλτζής, Μπέτυ Δαλακίδη Γιούρτης, Θήο Γιούρτης στο μικρόφωνο, Γιάννης Αθανασόπουλος, Μάνος Μπαντογιάννης και ο Θανάσης Γιαλαμάς

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση και τη συμμετοχή του κόσμου,» δήλωσε ο Μανώλης Μπαντογιάννης, ένα από τα δραστήρια μέλη της οργανωτικής επιτροπής του HACSA. «Σίγουρα θα έρχονταν περισσότεροι αν δεν είχαμε τον καύσωνα. Οι επόμενες εκδηλώσεις μας θα έχουν μεγαλύτερη επιτυχία καθώς στόμα με στόμα και από τα μέσα ενημέρωσης θα μάθουν όλοι οι νεοφερμένοι για την ομάδα υποστήριξης που έχουμε δημιουργήσει και τις δραστηριότητές μας.»

Ικανοποιημένοι από την εκδήλωση και την προσπάθεια του HACSA ήταν και όλα τα άτομα με τα οποία συνομίλησε το TGA NEWS.

«Το να πάρουμε τις βαλίτσες και να φύγουμε από την πατρίδα για να έρθουμε στην Αυστραλία, ήταν μια μεγάλη απόφαση, αλλά και το πιο εύκολο βήμα,» λέει ο Πέτρος, από την Αθήνα. «Τα δύσκολα αρχίζουν όταν φθάνεις στη Μελβούρνη χωρίς να ξέρεις κανένα και πρέπει να βρεις πού θα μείνεις, πώς θα κινηθείς, δουλειά… Θέλεις συμπαράσταση, βοήθεια και υποστήριξη.»

Μαζί του συμφωνεί και η Μαρία από την Πάτρα. «Πρέπει να γίνεται σωστή προετοιμασία από την Ελλάδα πριν μπεις στο αεροπλάνο… Υποστήριξη σαν αυτή που προσφέρει το HACSA και κάποιοι άλλοι μεγάλοι παροικιακοί οργανισμοί, όπως η Κοινότητα, είναι σημαντική.»

Ολοι όσοι παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ελληνικά φαγητά και να χορέψουν σε ελληνικού ρυθμούς υπό τη διεύθυνση του γνωστού ραδιοεκφωνητή Αλέκου Κατσιφάρα.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

14 + 14 =