ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Η Αχαϊκή Ομοσπονδία ενισχύει το Πολιτιστικό Κέντρο

| 05/03/2014
 

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ | Δωρεά υπέρ του Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης έκανε η Αχαϊκή Ομοσπονδία, ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών άλλων παροικιακών οργανισμών που προέβησαν σε ανάλογη ενέργεια, αναγνωρίζοντας τη σημασία του και υποστηρίζοντας τον ιστορικό οργανισμό.

Η δωρεά ύψους $7.200 προέρχεται από τα έσοδα ειδικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Αχαϊκή Ομοσπονδία και οι σύλλογοι μέλη της στις αρχές Φεβρουαρίου. Πρόκειται για μια κίνηση που αναδεικνύει το κλίμα αλληλεγγύης και στήριξης προς την Κοινότητα και το Πολιτιστικό Κέντρο που επικρατεί στην παροικία μας.

Η επιταγή με το αντίστοιχο ποσό παραδόθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητας σε ειδική συνάντηση που έγινε έξω από το υπό ανέγερση κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Αχαϊκής Ομοσπονδίας κ. Γιώργος Καβαλάρης, ο πρόεδρος της Πανκαλαβρυτινής Αδελφότητας Μελβούρνης και Βικτώριας και υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Αχαϊκής Ομοσπονδίας κ. Αθανάσιος Σαλάχας, ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Κώστας Μάρκος.

«Αυτό που έχει αναλάβει η Κοινότητα είναι ένα σπουδαίο έργο, ολοφάνερο, που φαίνεται και που θα μείνει για τις επόμενες γενιές,» λέει ο κ. Καβαλάρης, καλώντας όλους τους παροικιακούς συλλόγους να συνεισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια και να συσπειρωθούν γύρω από την Κοινότητα. Ταυτόχρονα θίγει ένα μεγάλο πρόβλημα της οργανωμένης παροικίας, λέγοντας πως «έχουμε τόσους πολλούς συλλόγους που δυσκολεύονται να βρουν μέλη για να συστήσουν Διοικητικό Συμβούλιο».

«Πoιος και πώς να διαχειριστεί τις περιουσίες τους; Δεν έχουν το έμψυχο και ικανό ανθρώπινο δυναμικό. Ας συσπειρωθούμε όλοι γύρω από την Κοινότητα, ας την στηρίξουμε με κάθε τρόπο για να μεγαλουργήσει αυτή τουλάχιστον,» τονίζει. «Το νέο κτίριο το βλέπουμε να ολοκληρώνεται σύντομα. Αυτό είναι που θα μείνει για τις επόμενες γενιές και θα μας κάνει όλους υπερήφανους.»

Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο κ. Σαλάχας, λέγοντας πως είναι μέλος και υποστηρικτής της Κοινότητας εδώ και 50 χρόνια. «Είμαι πάντα στο πλευρό της και θέλω η Κοινότητά μας να αναδειχθεί σε έναν φορέα που θα ενώνει και συσπειρώνει όλον τον Ελληνισμό της Μελβούρνης. Πάντα πίστευα πως ο μόνος φορέας που μπορεί να το επιτύχει αυτό είναι η Κοινότητα,» επισημαίνει.

Ο κ. Σαλάχας θεωρεί ότι για να «πάμε μπροστά» ως παροικία θα πρέπει να αναλάβουν τα ηνία των παροικιακών οργανισμών οι νέοι. «Και αυτό είναι που επεδίωκα πάντα,» τονίζει. «Εμείς οι παλαιοί να παραδώσουμε τα ηνία στους νέους για να πάμε μπροστά. Για παράδειγμα ο Βασίλης Παπαστεργιάδης, ο Νίκος Κουκουβιτάκης και οι άλλοι νέοι στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητας, βοήθησαν τον οργανισμό να αλλάξει πορεία, πηγαίνοντας μπροστά και βλέποντας προς το μέλλον».

«Το όνειρο το δικό μου είναι οι σύλλογοί μας να συσπειρωθούν γύρω από την Κοινότητα,» προσθέτει. «Οι περισσότεροι παροικιακοί σύλλογοι σβήνουν σιγά-σιγά… Οι πιο πολλοί έχουν χρήματα, ακίνητα, περιουσίες που θα πάνε χαμένα. Και τούτο, γιατί ο μόνος φορέας που μπορεί να επιβιώσει είναι η Κοινότητα, την οποία θα πρέπει όλοι να στηρίξουμε με κάθε τρόπο και να συσπειρωθούμε γύρω της. Και φυσικά μετά το νέο κτίριο και το Πολιτιστικό Κέντρο θα πρέπει να αρχίσουν οι ενέργειες αξιοποίησης του οικοπέδου στο Μπουλίν.»

Υπενθυμίζεται ότι η Πανκαλαβρυτινή Αδελφότητα συγκέντρωσε και δώρισε στην Κοινότητα για το Πολιτιστικό Κέντρο, πέρυσι, το ποσό των $2.000. «Στην εκδήλωση αυτή είχα υποσχεθεί πως η κίνησή μας θα έχει συνέχεια και φέτος ακολούθησε η ειδική εκδήλωση της Ομοσπονδίας μας,» λέει. «Έτσι η Ομοσπονδία μας σε συνεργασία με τους συλλόγους μέλη της διοργάνωσε την πρόσφατη ειδική εκδήλωση όπου συγκεντρώθηκε το ποσό των $7.200.»

Ο κ. Σαλάχας απηύθυνε έκκληση σε όλους τους παροικιακούς οργανισμούς να βοηθήσουν ανάλογα την Κοινότητα. «Το Πολιτιστικό Κέντρο είναι ένα πολύ θετικό έργο και το σπουδαιότερο στην ιστορία της Κοινότητας και είμαι βέβαιος ότι ο Ελληνισμός αυτό θα το αναγνωρίσει και θα το αγκαλιάσει. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητας έχει δημιουργήσει πολύ καλές σχέσεις με όλους τους συλλόγους και τις αρμόδιες αρχές και είμαι βέβαιος ότι θα πάει μπροστά.»

Την Αχαϊκή Ομοσπονδία και τα μέλη της ευχαρίστησε ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, λέγοντας πως πρόκειται για μια συγκινητική και ενθαρρυντική χειρονομία για να συνεχίσει το Διοικητικό Συμβούλιο το έργο του. «Πρόκειται για μια κίνηση που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση,» τόνισε. «Τέτοιες ενέργειες υπογραμμίζουν το κλίμα αλληλεγγύης και ένωσης που υπάρχει στην παροικία μας. Για τούτο είμαι βέβαιος ότι όλη η παροικία θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό μας για τη δημιουργία του Πολιτιστικού Κέντρου που θα μας κάνει όλους υπερήφανους.»

Η εκδήλωση της Ομοσπονδίας έγινε στις 2 Φεβρουαρίου, στο οίκημα του Συλλόγου Πατρών και Περιχώρων, στο West Brunswick και τα έσοδα δόθηκαν για την ανέγερση του νέου κοινοτικού κτιρίου.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

five + 16 =