ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Η ομογένεια της Αυστραλίας στο πλευρό της Ελλάδας

 

MEΛΒΟΥΡΝΗ-ΣΙΔΝΕΪ | Τη συμπαράστασή τους προς τον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση στις δύσκολες ώρες των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες για την ακύρωση των καταστρεπτικών μέτρων λιτότητας που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα, από τους δανειστές, εκφράζει η ομογένεια της Αυστραλίας μέσω των Φεστιβάλ της Λόνστεϊλ στη Μελβούρνη και το Ελληνικό Φεστιβάλ Σίδνεϊ, που διοργανώνουν στις δύο μεγαλουπόλεις η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και η Ελληνική Κοινότητα Σίδνεϊ αντίστοιχα, αυτό το Σαββατοκύριακο.

Στη Μελβούρνη διοργανώνεται το “Lonsdale Street Festival” από την Ελληνική Κοινότητα και αναμένεται να παρακαλουθήσουν τις εκδηλώσεις του πάνω από 100.000 άτομα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Βασίλη Παπαστεργιάδη, στόχος του φεστιβάλ εκτός από την ψυχαγωγία είναι να αναδείξει και δύο σημαντικά για τον Ελληνισμό θέματα:

– Να εκφράσουν οι ομογενείς την αλληλεγγύη τους προς τους Έλληνες πολίτες αλλά και την υποστήριξή τους προς την ελληνική κυβέρνηση που διαπραγματεύεται στις Βρυξέλλες και

– Να προωθηθεί η εκστρατεία για την ελληνική γλώσσα στην Αυστραλία με σύνθημα «Όλοι μιλάμε Ελληνικά το Μάρτιο».

neoskosmos

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Νέος Κόσμος” της Μελβούρνης, που συμπληρώνει 58 χρόνια σήμερα

 

Στη Μελβούρνη, η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει στις 6:30 το απόγευμα του Σαββάτου παρουσία των ομοσπονδιακών και πολιτειακών αρχών αλλά και των ελληνικών διπλωματικών και θρησκευτικών αρχών. Μεταξύ άλλων θα παραστούν ο υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών Σκοτ Μόρισον (θα εκπροσωπεί τον Αυστραλό πρωθυπουργό Τόνι Άμποτ), ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μπιλ Σόρτεν, ο πολιτειακός πρωθυπουργός Ντανιέλ Άντριους, ο αρχηγός της πολιτειακής αντιπολίτευσης, Μάθιου Γκάϊ, ο δήμαρχος Μελβούρνης Ρόμπερτ Ντόϊλ, ο πρέσβης της Ελλάδας Χαράλαμπος Δαφαράνος, η γενική πρόξενος Χριστίνα Σημαντηράκη, ο επίσκοπος Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ και πολυάριθμοι υπουργοί, βουλευτές, γερουσιαστές, δήμαρχοι και εκπρόσωποι της ομογένειας.

Μετά την έναρξη του Φεστιβάλ θα ακολουθήσει δωρεάν συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση και την Ζωή Παπαδοπούλου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Σίδνεϊ, Χάρης Δανάλης, που διοργανώνει το Ελληνικό Φεστιβάλ αυτό το Σαββατοκύριακο στο Darling Harbour επισημαίνει: «Οι εκδηλώσεις μας έχουν διπλό στόχο: Την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού αλλά και την εκδήλωσή της αμέριστης συμπαράστασής μας προς τον ελληνικό λαό. Παράλληλα στις δεκάδες χιλιάδες των επισκεπτών θα εξηγήσουμε και την θέση της Ελλάδας».

Στο Σίδνεϊ η συναυλία των Δημήτρη Μπάση και Ζωής Παπαδοπούλου θα γίνει την Κυριακή, την ίδια ημέρα που θα γίνουν και οι τοποθετήσεις των Αυστραλών επισήμων.

Για την καμπάνια “Let Greece Breathe” που διοργανώνει η Εκστρατεία Αλληλεγγύης Αυστραλία-Ελλάδα, δείτε εδώ

-Πηγή: tganews.com, neoskosmos.com.au