ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Η Ομογένεια τιμά την εθνική μας επέτειο

| 22/03/2014
 

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ-ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ | Την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου τιμά η ομογένεια με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και παρελάσεων σε όλα τα ανά τον κόσμο μεγάλα ομογενειακά κέντρα, όπως στη Μελβούρνη, το Σίδνεϊ και τη Νέα Υόρκη. Ο Ελληνισμός της Μελβούρνης θα τιμήσει σήμερα Κυριακή την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου με την καθιερωμένη παρέλαση στο μεγαλοπρεπές Μνημείο Πεσόντων της Μελβούρνης.

Η πόλη της Μελβούρνης και ιδιαίτερα ο χώρος του Μνημείου των Πεσόντων πρόκειται να γεμίσει από ελληνικά χρώματα, καθώς χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες ελληνικών σχολείων φορώντας τις εθνικές ενδυμασίες πρόκειται να παρελάσουν μπροστά από τους επισήμους, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται ο πρωθυπουργος της Βικτώριας Ντένις Ναφθάιν, ο αρχηγός πολιτειακής αντιπολίτευσης Ντάνιελ Αντριους, αντιπρόσωποι του πρωθυπουργού Τόνυ Αμποτ και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μπιλ Σόρτεν, o υφυπουργός Αποδήμων Κυριάκος Γεροντόπουλος που επισκέπτεται τις ημέρες αυτές την Αυστραλία, οι Επίσκοποι Δέρβης Ιεζεκιήλ και Μηλιτουπόλεως Ιάκωβος, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία Χαράλαμπος Δαφαράνος, ομογενείς βουλευτές και γερουσιαστές, Έλληνες και Ελληνίδες δήμαρχοι της Μελβούρνης.

Ο Γενικός Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής Εορτασμού της Εθνικής Επετείου, Κώστας Νικολόπουλος, διαβεβαιώνει ότι και ο φετινός εορτασμός θα είναι εξ ίσου μεγαλειώδης με τους προηγουμένους. «Τα παιδιά μας θα μας χαρίσουν και φέτος έντονες συγκινήσεις με τη μαζική συμμετοχή τους στην παρέλαση. Θα ξαναζήσουμε και φέτος στιγμές εθνικού μεγαλείου και θα ανανεώσουμε, νέοι και γέροι, την υπόσχεσή μας να κρατάμε ακέραια την ελληνική ιστορία στον αντίποδα της γης, την Αυστραλία» είπε.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίηση των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής για τη συμμετοχή τον εορτασμό και του πρωθυπουργού της πολιτείας. «Μας χαροποιεί η συμμετοχή του κ. Ναφθάιν στον εορτασμό της εθνικής μας παλιγγενεσίας, διότι συντηρεί την πολύχρονη παράδοση της παρουσίας των πρωθυπουργών της πολιτείας – Εργατικών και Φιλελευθέρων – στον εορτασμό. Ευχαριστίες εκφράζουμε και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ντάνιελ Αντριους για τη συνεχή παρουσία στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου, καθώς και στους ομογενείς βουλευτές και γερουσιαστές. Το μεγαλύτερο «ευχαριστούμε» δικαιούνται τα παιδιά μας, οι γονείς και τα σχολεία τους, που δουλεύουν σκληρά κάθε χρόνο για την άψογη εμφάνισή τους στην παρέλαση» τονίζει.

Το πρόγραμμα της παρέλασης περιλαμβάνει δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου, χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Δέρβης, κ.κ. Ιεζεκιήλ. Στη συγκέντρωση των τμημάτων που θα παρελάσουν στο Service Lane, St. Kilda Rd., νότια του Linlithgow Av. Παράταξη των τμημάτων κάτω από τις σκάλες με μέτωπο προς το Mνημείο. Οι Επίσημοι καταλαμβάνουν τις θέσεις τους στις σκάλες του Μνημείου.

Η έναρξη της παρέλασης θα γίνει στις 12.00 τοπική ώρα. θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και πανηγυρική ομιλία από τον πρέσβη της Ελλάδας στην Αυστραλία κ. Χαράλαμπο Δαφαράνο.

Στο μεταξύ, η Ομογένεια των πολιτειών της Νέας Ιερσέης, της Πενσιλβάνιας και του Ντελαγουέαρ, πρόκειται να παρελάσει με υπερηφάνεια στη Φιλαδέλφεια. Το Σάββατο κληρώθηκε η σειρά με την οποία θα παρελάσουν τα άρματα, οι φιλαρμονικές, οι σύλλογοι και οι κοινότητες και οι άλλοι οργανισμοί στην παρέλαση της Ομογένειας.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

four × four =