ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Η πλειοψηφία των επισκεπτών στο ιντερνέτ δεν είναι άνθρωποι

| 27/12/2013
 

NEA YOPKH | H πλειοψηφία των επισκεπτών στις ιστοσελίδες δεν είναι άνθρωποι, σύμφωνα με την εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών “Incapsula”, η οποία αναφέρει ότι, από τα προγράμματα που παρακολουθούν τις ενημερώσεις στο διαδίκτυο, μέχρι τα προγράμματα που υποκλέπτουν δεδομένα, τα bot φαίνεται ότι κυριαρχούν πλέον στον κυβερνοχώρο.

Συγκεκριμένα, τα bot αντιστοιχούν περίπου στο 61,5% της κίνησης στο σύνολο των διαδικτυακών τόπων ενώ σε σχέση με ένα χρόνο πριν έχει σημειωθεί αύξηση της τάξης του 21%.

Η Incapsula έκανε την έρευνά της σε 20.000 ιστοσελίδες, διαπιστώνοντας ότι μέσα σε διάστημα τριών μηνών τις επισκέφθηκαν συνολικά 1,45 δισεκατομμύρια bot, τα οποία θεωρούνται ως “καλά ρομπότ”. Τα χρησιμοποιούν συχνά οι μηχανές αναζήτησης για τη σάρωση σελίδων για την καταγραφή ενημερωτικών στοιχείων και στατιστικών για τους διαχειριστές δικτυακών τόπων.

Αντίστοιχα, το ποσοστό των κακών bot υπολογίζονται στο 31%, ενώ μείωση παρατηρήθηκε και στη δραστηριότητα των ρομπότ που αναμεταδίδουν αυτόκλητες διαφημίσεις και μηνύματα (spam), η οποία έπεσε από το 2% του συνόλου της διαδικτυακής κίνησης το 2012 στο 0,5% φέτος.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

16 − one =