ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Νίκος Βαρβαρής: Ενας νέος ομογενής βουλευτής στην Καμπέρα

| 16/12/2013
 

ΣΙΔΝΕΪ-ΚΑΜΠΕΡΡΑ | Η πρώτη ομιλία του ομοσπονδιακού Βουλευτή της έδρας Barton κ. Νίκου Βαρβαρή δόθηκε πρόσφατα στην Βουλή της Κάμπερρα, ενώ το θεωρείο είχαν κατακλύσει πάνω από 300 ομογενείς που παρευρέθηκαν ειδικά για το σημαντικό αυτό γεγονός. Η έναρξη της ομιλίας του κ. Βαρβαρή αποτέλεσε ειδική μνεία στη Δημοκρατία, τονίζοντας «εκφράζω τον βαθύ και ειλικρινή σεβασμό και τον θαυμασμό μου για το θεσμό αυτού του Κοινοβουλίου, την προέλευσή του και την επίπονη πρόοδό του μέσω των ετών, που ανάδειξε αυτή τη χώρα διεθνώς, και υπόσχομαι την αμέριστη αφοσίωσή μου στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου στην υπηρεσία αυτού του ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ».

Στην ομιλία του, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, κ. Βαρβαρής αναφέρθηκε στην ελληνικότητα της καταγωγής και ανατροφής του στο περιβάλλον της οικογενείας του, και ανέφερε ονομαστικά την πατρική και προσωπική οικογένειά του και τις θυσίες και σκληρή ζωή που οδήγησαν τον γιό του ιερέα Ιωάννη και της πρεσβυτέρας Ουρανίας Βαρβαρή στην ομοσπονδιακή Βουλή της Αυστραλίας, εκπρόσωπο όχι μόνο της εκλογικής έδρας του, αλλά και ολόκληρης της ομογένειας.

Στην αναφορά του για την πορεία του προς τον Κοινοβούλιο, ο κ. Βαρβαρής αναφέρθηκε στην 14ετή υπηρεσία του ως δημοτικός σύμβουλος της Κόγκαρα, εκ των οποίων έξι χρόνια ως Δήμαρχος, και στην επιτυχή προαγωγή της πόλης διεθνώς ως μια από τις πιο βιώσιμες πόλεις στον κόσμο στην κατηγορία της.

Αναφερόμενος στην εκλογική του περιφέρεια Barton που περιλαμβάνει πολλά προάστια με μεγάλο αριθμό ομογενών, ο κ. Βαρβαρής τόνισε ότι η περιφέρεια έχει από τα υψηλότερα ποσοστά ανθρώπων που μιλούν άλλη γλώσσα εκτός από τα αγγλικά, αποτελώντας έμπρακτο δείγμα της πολυπολιτισμικής κοινωνίας της Αυστραλίας. «Η πολυπολιτισμικότητα για μένα, δεν είναι απλά μια “μόδα”, υπηρετεί μια ποικιλία στόχων στη διάρκεια των ετών, συμπεριλαμβανομένης της επιδίωξης κοινωνικής δικαιοσύνης, της αναγνώρισης της πολιτισμικής ταυτοτήτας και της εκτίμησης της διαφορετικότητας, την κοινωνική ένταξη των μεταναστών, την οικοδόμηση του κράτους και της προσπάθειας να επιτευχθεί και να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή» είπε ο κ. Βαρβαρής.

Αφού ευχαρίστησε ονομαστικά όλους τους συνεργάτες κατά καιρούς στην πορεία του μέσω της Δημαρχίας Κόγκαρα, της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Κόγκαρα της οποίας παραμένει πρόεδρος, και τους πολιτικούς που κατά καιρούς τον σύνδραμαν και τον καθοδήγησαν στην πολιτική του σταδιοδρομία, ο κ. Βαραβαρής ανέφερε τρεις βασικές λέξεις-κλειδιά που αποτελούν την συνταγή επιτυχίας της ποικιλόμορφης αυστραλιανής κοινωνίας: Ανεκτικότητα-Ενότητα-Δικαιοσύνη.

Την ομιλία παρακολούθησε μεγάλη ομάδα του κόμματος των Λίμπεραλς οι οποίοι συνεχάρησαν των κ. Βαρβαρή, ενώ το κοινό με εμφανή συγκίνηση από τον γεμάτο ανθρωπιά λόγο, καταχειροκρότησε τον κ. Βαρβαρή και με την λήξη της ομιλίας μεταφέρθηκαν σε αίθουσα δεξιώσεων της Βουλής για μια ευκαιρία «να τα πουν από κοντά» και να ευχηθούν καλή σταδιοδρομία στον νέο πολιτικό εκπρόσωπο της ομογένειας. Έκπληξη η μικρή Ουρανία, που ευχήθηκε τον πατέρα της εκ μέρους της οικογενείας της, της κας Ντορέτ Καρβαρή και του μικρού Γιαννάκη.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων, ο αρχηγός της Κοινοβουλευτικής ομάδας των Λίμπεραλς κ. Φίλιπ Ράντοκ, ο Πρέσβης της Ελλάδος κ. Χαράλαμπος Δαραφάνος, ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου κ. Ιωάννης Ιακώβου, ο εμπορικός ακόλουθος του Ελληνικού Προξενείου Σύδνεύ κ. Βάιος Ωραιώπουλος εκπροσωπώντας τον Γενικό Πρόξενο Δρ Σταύρο Κυρίμη, συνάδελφοι του κ. Βαρβαρή από τη Βουλή και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι ελληνικών οργανώσεων.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

one + 8 =