ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Η ώρα της κάλπης για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές

| 17/05/2014
 

ΑΘΗΝΑ | Στις κάλπες κατεβαίνουν σήμερα περισσότερα από 9,5 εκατομμύρια άτομα στην Ελλάδα για τον α’ γύρο των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών. Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές από τις 7 το πρωί ώς τις 7 το απόγευμα της Κυριακής, ενώ τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά μετά τις 10.30 το βράδυ λόγω του αυξημένου αριθμού ανεξάρτητων υποψηφίων.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, η δύναμη του εκλογικού σώματος ανέρχεται σε 9.871.733, εκ των οποίων 4.779.471 άνδρες και 5.092.262 γυναίκες, ενώ 108.691 άτομα θα ψηφίσουν για πρώτη φορά. Σημειώνεται ότι επειδή το εκλογικό βιβλιάριο έχει καταργηθεί, οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν δείχνοντας την ταυτότητα ή το διαβατήριό τους.

Στις εκλογές αυτές οι ψηφοφόροι καλούνται να αναδείξουν περιφερειάρχες, δημάρχους, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακούς συμβούλους, δημοτικούς συμβούλους, συμβούλους δημοτικής κοινότητας, συμβούλους τοπικής κοινότητας και εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δεν πρόκειται μόνο να είναι καθοριστικό για τις τύχες των κοινοτήτων και των δήμων, αλλά να παίξει καταλυτικό ρόλο και στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, καθώς σε συνδυασμό και με το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου θα κριθεί η μελλοντική πορεία πολλών κομμάτων.