ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Κλείνει η μαύρη παρένθεση με την ΕΡΤ

| 29/04/2015
 

AΘΗΝΑ | Με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ ύστερα από την υπερψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου κλείνει η μαύρη παρένθεση που άνοιξε τη νύχτα της 11ης Ιουνίου 2013, αναφέρεται σε ανακοίνωση του του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση δεν θα είναι πια το φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης, άλλος ένας μηχανισμός προπαγάνδας, αλλά ένας πραγματικά δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, που θα βασίζεται στην τήρηση των συνταγματικών αρχών, στον πλουραλισμό των απόψεων, θα πληροφορεί, θα ψυχαγωγεί και θα παράγει πολιτισμό για τους κατοίκους της χώρας μας καθώς και για τον απόδημο ελληνισμό, θα υπηρετεί τη δημοκρατία, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Με την πράξη αυτή, τελειώνει, επιτέλους, τόσο το εξαιρετικά προβληματικό και σκανδαλώδες καθεστώς της ΝΕΡΙΤ, όσο και η επικοινωνιακή μονοκρατορία των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, ανοίγοντας μια νέα σελίδα στον χώρο των ΜΜΕ συνολικά.

Οι ηρωικοί εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της πρώην ΕΡΤ, που στιγμή δεν σταμάτησαν, όλο αυτό τον καιρό, να αγωνίζονται για την πολυφωνία, επιτέλους δικαιώνονται. Και όλα αυτά, με εξοικονόμηση πόρων, κατάργηση προνομίων, περικοπή της σπατάλης και των κρυφών αμοιβών, καταλήγει η Κουμουνδούρου.