ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Κλειστή η πόρτα της Αυστραλίας για τη Χρυσή Αυγή

| 15/11/2014
 

MEΛΒΟΥΡΝΗ | “Ανεστάλη” η επίσκεψη στελεχών της Χρυσής Αυγής στην Αυστραλία, αν οι μέχρι τώρα σχετικές φήμες ήταν τελικά βάσιμες.

“Αντιπρόσωπος” της Χρυσής Αυγής στην Αυστραλία φέρεται να υποστηρίζει πως “ανεστάλη” η επίσκεψη δύο στελεχών της Χρυσής Αυγής, λόγω “καθυστερήσεων με τη θεώρηση της αίτησής τους για άδεια εισόδου στη χώρα”!

Σημειώνεται ότι, όπως έγραψε σχετικά και το TGA NEWS, το γραφείο του υπουργού Μετανάστευσης Σκοτ Μόρισσον είχε δηλώσει πριν λίγες ημέρες σε εφημερίδα της Μελβούρνης (Αντιδράσεις για την επίσκεψη Χρυσαυγιτών στην Αυστραλία) ότι δεν εκκρεμούν αιτήσεις επίσκεψης στην Αυστραλία στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου SBS, ο κ. Μόρισσον δήλωσε ότι η κυβέρνηση διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί την άδεια εισόδου στη χώρα σε άτομα που υπάρχουν υποψίες ότι ενδέχεται να προκαλέσουν επεισόδια.

“Η κυβέρνηση παίρνει πολύ σοβαρά τον ρόλο της στην προστασία του αυστραλιανής κοινωνίας από απαράδεκτο κίνδυνο βλάβης από εγκληματική ή άλλη σοβαρή συμπεριφορά από μη Αυστραλούς πολίτες», δήλωσε στην SBS.

“Εάν ένας αιτών για άδεια εισόδου στη χώρα θεωρείται ότι θα εμπλακεί σε δραστηριότητες που εμπίπτουν στα κριτήρια αξιολόγησης χαρακτήρα όπως προβλέπει ο Νόμος περί Μετανάστευσης του 1958, μπορεί να απορριφθεί αίτησή του.”

Ωστόσο, ο “αντιπρόσωπος” της Χρυσής Αυγής δήλωσε πως δεν απορρίφθηκε επίσημα αίτηση για βίζα, αλλά όπως αναφέρεται πιο πάνω, σύμφωνα με το γραφείο του κ. Μόρισσον δεν εκκρεμούσαν τέτοιες αιτήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η φημολογούμενη επίσκεψη των στελεχών της Χρυσής Αυγής προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις όχι μόνο από το χώρο της ομογένειας, αλλά και από πολιτικούς και συνδικαλιστές της Αυστραλίας, που ζήτησαν από την κυβέρνηση να μην επιτρέψει κάτι τέτοιο, καθώς όλα τα κοινοβουλευτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής έχουν συλληφθεί και εκκρεμούν εναντίον τους κατηγορίες για εγκληματικές ενέργειες.