ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Κοντέινερ με ιατρικές προμήθειες στην Ελλάδα από ΑΧΕΠΑ και ΔΟΧΦ

| 11/11/2013
 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Κοντέινερ με ιατρικές προμήθειες αξίας 650 χιλιάδων δολαρίων έφτασε στην Αθήνα, χάρη στις προσπάθειες της ΑHEPA ( American Hellenic Educational Progressive Association, Αμερικανοελληνική Εκπαιδευτική Προοδευτική Ένωση) και του Διεθνούς Οργανισμού Χριστιανικής Φιλανθρωπίας (International Orthodox Christian Charities, IOCC).

Όπως επισήμανε ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Άντονι Κουζούνης, πρόκειται για το πέμπτο κοντέινερ με ιατρικές προμήθειες που έφτασε στην Ελλάδα, χάρη στη συνεργασία των δύο φορέων. Συνολικά, ιατρικές προμήθειες αξίας 3,25 εκατ. δολαρίων, δόθηκαν σε ελληνικά νοσοκομεία.

Το τελευταίο φορτίο θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στην Αθήνα, όπου μια πτέρυγα έχει ονομαστεί προς τιμήν της AHEPA

“Τα μέτρα λιτότητας έχουν δυσμενή επίδραση στα κονδύλια που διατίθενται για τη δημόσια υγεία. Η δυνατότητα των νοσοκομείων να αγοράσουν ιατρικές προμήθειες και εξοπλισμό έχει περιοριστεί”, δήλωσε ο κ. Κουζούνης και πρόσθεσε ότι είναι περήφανη που βοηθάει να αντιμετωπιστεί η έλλειψη ιατρικών προμηθειών στην Ελλάδα.

Τον Μάρτιο του 2013 η AHEPA Καναδά είχε δωρίσει στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός άκαμπτο βρογχοσκόπιο, αξίας 10.000 ευρώ.

Η AHEPA έχει δωρίσει πάνω από 100.000 δολάρια στην Μη Κυβερνητική Οργάνωση Αποστολή τα οποία διατέθηκαν για τα συσσίτια. Η ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώθηκε για τους ανθρώπους στην Ελλάδα που έχουν ανάγκη ανέρχεται στα 200.000 δολάρια.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

2 × 2 =