ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Κρίσιμες επαφές στις Βρυξέλλες

| 20/02/2015
 

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ | Mια τελευταία προσπάθεια για συμφωνία της ευρωζώνης όσον αφορά στο ελληνικό αίτημα πρόκειται να καταβληθεί στην τετραμερή συνάντηση μεταξύ Λαγκάρντ – Ντάισελμπλουμ – Βαρουφάκη και Σόιμπλε, η οποία θα πραγματοποιηθεί πριν από την έναρξη του Εurogroup, το οποίο θα ξεκινήσει με μιάμιση ώρα καθυστέρηση, στις 17:30 αντί για τις 16:00.

Οπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, η συνεδρίαση του Eurogroup θα καθυστερήσει για 90 λεπτά.

Στο μεταξύ λίγες ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίασης οι δύο πλευρές, Αθήνα και Βερολίνο, κάνουν τις τελευταίες κινήσεις στη σκακιέρα των διαπραγματεύσεων.

«Κάναμε τα 4/5 της διαδρομής, πρέπει να κάνουν το 1/5» διεμήνυσε ελληνική κυβερνητική πηγή από τις Βρυξέλλες.

Σε ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης η Αθήνα επισημαίνει ότι στη χθεσινή συνεδρίαση του Euroworking Group η Ελλάδα δεν ήταν μόνη, καθώς πολλοί από τους εταίρους της αναγνώρισαν τα βήματα που έχει κάνει.

Η επιστολή για την επέκταση της δανειακής σύμβασης είναι για την κυβέρνηση η κόκκινη γραμμή πίσω από την οποία δεν πρόκειται να πάει. Αν συνεχιστούν οι πιέσεις η Αθήνα θα ζητήσει έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, προκειμένου το θέμα να λυθεί με πολιτική απόφαση.