ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Λιμενικός σε πρόσφυγα: “Μην κουνηθείς, θα σε σκοτώσω”

| 30/01/2014
 

ΒΕΡΟΛΙΝΟ | “Hey, you. Don’t a make a move, I’ll kill you” (ε, εσύ μην κουνηθείς, θα σε σκοτώσω) λέει άνδρας του Λιμενικού μπαίνοντας σε σκάφος με πρόσφυγες στη Λέσβο. “Don’t a make a move, hands up, Everybody hands up, Everybody stay on the boat” (Μην κουνηθείτε, Ψηλά τα χέρια όλοι, Όλοι να παραμείνετε στο σκάφος” τους διατάζει. Ολα αυτά σε βίντεο που παρουσίασε η Deutsche Welle, μόλις λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Φαρμοκονήσι και τις κατηγορίες στο Λιμενικό για κακομεταχείριση προσφύγων.

Συγκεκριμένα, ακτιβιστής της Διεθνούς Αμνηστίας από τη Λέσβο με δηλώσεις του στη “Ντόιτσε Βέλλε” τονίζει ότι “το να διανύσουν τη μικρή απόσταση από την απέναντι τουρκική ακτή μπορεί να σημαίνει πολλά. Ασφάλεια, επανένωση με αγαπημένους, ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.” Όμως αν συλληφθούν, σχολιάζει ο παρουσιαστής, αυτοί οι πρόσφυγες επαναπροωθούνται συστηματικά στην Τουρκία, με καμιά ελπίδα να εγκατασταθούν σε αυτό το νησί, το οποίο σημειώνει “κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι ένα πλωτό νεκροταφείο”.

Στη συνέχεια δείχνει πλάνα ενός σκάφους το οποίο έχει πάρει φωτιά. Όπως αναφέρει το ντοκιμαντέρ η ελληνική ακτοφυλακή άνοιξε πυρ κατά του σκάφους και χτύπησε τη μηχανή. “Δεν ντρέπονται να ρίξουν μπουνιές και κλωτσιές στους πρόσφυγες”, σχολιάζει.

“Εμείς απλά κάνουμε το καθήκον μας. Ακολουθούμε εντολές από την κυβέρνηση. Είναι κάτι που έχει να κάνει με την πολιτική”, απαντά λιμενικός που φιλοξενείται στο ντοκιμαντέρ.

Δείτε το βίντεο της Ντόιτσε Βέλλε:

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

5 × 4 =