ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Μήνυμα Βαρουφάκη στη συγκέντρωση αλληλεγγύης της Μελβούρνης

 

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ | Ως μια “εθνική προσπάθεια που ξεπερνά τα όρια της Ελλάδας και την γεφυρώνει με την Αυστραλία” χαρακτηρίζει o Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε μήνυμά του, την συγκέντρωση αλληλεγγύης προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό που διοργανώνεται, την Τρίτη 21 Απριλίου στη Μελβούρνη.

Ο κ. Βαρουφάκης επισημαίνει το γεγονός ότι στη δύσκολη περίοδο των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους “έχει δημιουργηθεί ένα εθνικό μέτωπο εναντίον του ψεύδους, της αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης και της αυτοϋπονόμευσης που πετυχαίνει μια λιτότητα σε περίοδο μεγάλης κρίσης”.

“Και τη δική σας συμπαράσταση που δεν έχει κομματικές ταμπέλες και επιγραφές τη βλέπουμε σαν μια εθνική προσπάθεια που ξεπερνά τα όρια της Ελλάδας και γεφυρώνει την Ελλάδα με την Αυστραλία,” τονίζει.

Στο δεκάλεπτο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο κ. Βαρουφάκης αναλύει εν συντομία πώς οδηγήθηκε η Ελλάδα στην κρίση και πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Παράλληλα, μεταφέρει στον Ελληνισμό της Μελβούρνης τους χαιρετισμούς και την αγάπη των συνεργατών του, του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, του υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και όλου του ελληνικού κοινοβουλίου “για την αλληλεγγύη που μας προσφέρετε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές”, όπως λέει χαρακτηριστικά.

Το μήνυμα του κ. Βαρουφάκη πρόκειται να παρουσιασθεί στην εκδήλωση που διοργανώνεται στο πλαίσιο της εκστρατείας «Αφήστε την Ελλάδα να αναπνεύσει» υπό την αιγίδα της Αυστραλοελληνικής Εκστρατείας Αλληλεγγύης (Australia-Greece Solidarity Campaign), στο Trades Hall (στη γωνία των οδών Lygon και Victoria, στο Κάρλτον), την Τρίτη 21 Απριλίου, στις 7.00μμ.

Σημειώνεται ότι μηνύματα πρόκειται να παρουσιασθούν και από τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ.Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον νέο διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού κ. Μιχάλη Κόκκινο.

O  αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ.Ευκλείδης Τσακαλώτος

O αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ.Ευκλείδης Τσακαλώτος

Ο κ. Τσακαλώτος στο μήνυμά του τονίζει ότι όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο στην Ευρώπη και η Ελλάδα είναι η αρχή. Ευχαρίστησε την Ελληνοαυστραλιανή Εκστρατεία Αλληλεγγύης και ευχήθηκε στον Ελληνισμό της Μελβούρνης ό,τι καλύτερο.

Θέλω “να τους ευχαριστήσω ιδιαιτέρως και να τους θυμήσω ότι ο Ελληνικός λαός έχει περάσει πάρα πολλές δυσκολίες και πάρα πολλές φορές τις ξεπεράσαμε αυτές τις δυσκολίες και με τη βοήθεια των Ελλήνων εκτός Ελλάδας”, λέει στο μήνυμά του.

Στην κρίση που μαστίζει την Ελλάδα θα αναφερθεί ο πολιτικός οικονομολόγος και επικεφαλής της Αυστραλοελληνικής Εκστρατείας Αλληλεγγύης Διαμαντής Ρόρρης, η σκηνοθέτης Ανα Κόκκινου, ενώ μηνύματα συμπαράστασης θα απευθύνουν ο υπαρχηγός του Κόμματος των Πρασίνων και ομοσπονδιακός βουλευτής στην έδρα της Μελβούρνης Adam Bandt, ο πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος Κουήνσλαντ Andrew Dettmer και νυν πρόεδρος του Αυστραλιανού Συνδικάτου Εργατών Μετάλλου (AWMU), και η πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων Αυστραλίας (ACTU) Ged Kearney.