ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Μαθητές του Alphington Grammar ταξιδεύουν

| 04/11/2014
 

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ | Μαθητές και μαθήτριες των δύο πρώτων τάξεων του Λυκείου του ημερήσιου κολλεγίου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Alphington Grammar, επέστρεψαν πρόσφατα από ένα διεθνές οδοιπορικό πέντε εβδομάδων στην Κίνα, την Τουρκία, την Καλλίπολη και την Ελλάδα.

Στο ταξίδι αυτό συμμετείχαν 46 μαθητές και εκπαιδευτικοί, κατά τη διάρκεια του οποίου επισκέφθηκαν πολλά αρχαιολογικά και ιστορικά αξιοθέατα, παρακολούθησαν αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις και γνωρίσθηκαν με τους κατοίκους. Είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να εμπεδώσουν καλύτερα μια σειρά από πέντε εκπαιδευτικές θεματικές ενότητες, όπως: Κληρονομιά, Εργασία, Οικογένεια, Παιδεία, Μελλοντικές Προκλήσεις.

Η διευθύντρια του σχολείου, Δρ Βίβιαν Νίκου, που συμμετείχε στο ταξίδι αυτό κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία που είχε η μοναδική αυτή περιοδεία των παιδιών στο εξωτερικό. Η ικανότητά τους να μελετούν τους χάρτες, να προετοιμάσουν έναν προσωπικό προϋπολογισμό εξόδων και να διαχειρίζονται τα χρήματά τους, να πλένουν τα ρούχα τους, να φροντίζουν τον εαυτό τους και να εξασκούν και εμπλουτίζουν τις γλωσσικές τους ικανότητες, αναδεικνύει το ταξίδι αυτό σε μια σπουδαία και αξέχαστη εμπειρία.

«Η εμπειρία πέντε εβδομάδων σε τρεις χώρες ήταν η πρώτη του είδους της στην Αυστραλία. Οι μαθητές μας χρειάζεται να έχουν δεξιότητες και ικανότητες παγκοσμίου επιπέδου με ισχυρή πολιτιστική κατανόηση…δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να αναπτύξουν τέτοιες ικανότητες από το να τις μάθουν στην πράξη,» δήλωσε η Δρ Νίκου.
Collage GG Aust 1
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Alphington Grammar, κ. Νίκος Κουκουβιτάκης ήταν στην Κρήτη, όταν οι μαθητές επισκέφθηκαν το νησί για να μάθουν περισσότερα για την ιστορία του και τη Μάχη της Κρήτης. Ο κ Κουκουβιτάκης βοήθησε να ρυθμιστεί μια ειδική συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, ο οποίος μίλησε στους μαθητές για την Κρήτη και τους προσέφερε πρωινό, ενώ σε κάθε μαθητή δόθηκε τσάντα με δώρα και πληροφορίες για την Κρήτη.

Οι μαθητές που δεν συμμετείχαν στο ταξίδι στο εξωτερικό, είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα οδοιπορικό στην αχανή ενδοχώρα της Αυστραλίας, πηγαίνοντας από τη Μελβούρνη στη Νότια Αυστραλία, στο Κούμπερ Πίτι, στο Αίρες Ροκ, στα Κινγκς Κάνιονς και στο Άλις Σπρινγκς.
«Πολλοί από τους μαθητές μας δεν έχουν γνωρίσει την απεραντοσύνη της Αυστραλίας,» λέει η Δρ Νίκου. «Και ειδικότερα το εσωτερικό της Αυστραλίας… ένα οδοιπορικό σαν αυτό αποτέλεσε φυσική και συναισθηματική πρόκληση για τα 48 παιδιά που συμμετείχαν, καθώς έμαθαν περισσότερα για τη χώρα τους και τους εαυτούς τους “.

Ήταν μια εμπειρία ζωής για τις δύο ομάδες μαθητών και μια πρωτοβουλία που τοποθετεί το σχολείο μεταξύ των καλύτερων σχολείων της Αυστραλίας.