ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Πέρασε με 152 ψήφους ο νόμος για τη δήμευση ακινήτων

| 21/12/2013
 

ΑΘΗΝΑ | Με μία ακόμη απώλεια βουλευτή και εν μέσω αντιδράσεων η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κατόρθωσε να συγκεντρώσει του 152 ψήφους που χρειάζονταν για να περάσει το νέο φόρο ακινήτων στη Βουλή. Ο Βύρωνας Πολύδωρας καταψήφισε το νομοσχέδιο και διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημικρατίας.

Τσίπρας: Με τα δυο νομοσχέδια για τον ΕΝΦΙΑ και τους πλειστηριασμούς δεν προστατεύετε την μικρή και μεσαία ιδιοκτησία ετοιμάζετε τους νεοάστεγους, δημεύοντας τις περιουσίες του λαού. Με αυτή την πολιτική δεν θα σώσετε ούτε τις τράπεζες, που δώσατε λεφτά, που θα τα πληρώσει ο λαός για την ανακεφαλαιοποίηση. Ετοιμάζετε το νέο ριφιφί όχι μόνο στην μικρομεσαία ιδιοκτησία, αλλά και στην παραγωγή.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ομιλία του στην Ολομέλεια ένα 24ωρο νωρίτερα είχε εκφράσει την αντίθεσή του στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, χαρακτηρίζοντάς τον ως «δήμευση» και τα λογιστικά που τον στηρίζουν «εξακολουθητικά ψευδεπίγραφα».

Οι κυβερνητικοί βουλευτές παραδέχθηκαν ότι οι όροι της νομοθετικής ρύθμισης είναι μεταβατικού χαρακτήρα, καθώς μετά το 2015, ο διακανονισμός όσων έχουν να πληρώσουν για να διατηρήσουν την πρώτη κατοικία στην κυριότητά τους θα γίνεται εξωδικαστικά και με τους όρους, που θέτουν οι χρεωκοπημένες τράπεζες.

«Γιατί δεν συνυπολογίζεται η λίστα Λαγκάρντ; Οι καντάδες στη Σιγκαπούρη, οι εξαγωγείς εμβασμάτων; Τι είδους οικονομική πολιτική είναι αυτή που μου ζητάτε να ψηφίσω – βρήκαμε υποζύγιο που λέγεται λαός και τον πατάμε στο λαιμό; Και η ιστορία μου; Ο πολιτισμός μου; Οι αγώνες μου για τη μεσαία τάξη;» δήλωσε ο κ. Πολύδωρας στη Βουλή

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, η ρύθμιση, που ψηφίστηκε δίνει το πράσινο φως για τη δήμευση των ακινήτων της πρώτης κατοικίας, που σε συνδυασμό με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, περιορίζει έτι περαιτέρω την δυνατότητα των οφειλετών να διακανονίσουν τις υποχρεώσεις τους.

«Ο κ. Πολύδωρας επέλεξε συνειδητά να βρεθεί απέναντι στην εθνική προσπάθεια, στην Παράταξή του και να ταυτιστεί με τους αντιευρωπαϊστές, τους λαϊκιστές, τους οπαδούς της δραχμής και τους αρνητές της εθνικής προσπάθειας για τη σωτηρία της χώρας» λέει η ΝΔ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής και ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι «ανοίγετε τον ασκό του Αιόλου, δίνετε τη χαριστική βολή στη διαλυμένη οικονομία», ενώ ειδικά για το θέμα των πλειστηριασμών έκανε λόγο για «πρωτοφανή διαδικασία δήμευσης της περιουσίας των πολιτών» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δημιουργεί «υποψήφιους άστεγους».

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

nineteen − 18 =