ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Μπαράζ συλλήψεων για τα ύποπτα δάνεια του ΤΤ

| 09/01/2014
 

ΑΘΗΝΑ | Μπαράζ συλλήψεων για τα «κόκκινα» δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Στην έκδοση 7 ενταλμάτων και 25 διώξεων για πράξεις κακουργηματικού για απιστία, απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και κατάχρηση δημοσίου χρήματος με ζημία του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 400 εκατ. ευρώ προχώρησε η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ραΐκου, για σκανδαλώδη δάνεια, που εξέδωσε το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με παραλήπτες επιχειρηματίες.

Τρεις άντρες ηλικίας 47, 48 και 75 ετών συνελήφθησαν και τέσσερις αναζητούνται στο πλαίσιο των επτά ενταλμάτων σύλληψης που εκδόθηκαν στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώ σε βάρος 25 προσώπων έχει ασκηθεί δίωξη για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις.

Οι συλληφθέντες είναι, ο 47χρονος Χαράλαμπος Γιαγκούδης, πρώην στέλεχος του ΤΤ, ο 48χρονος Μάριος Βαρότσης, πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΤΤ και ο ιδιοκτήτης του Alpha Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος κατόπιν εντολής του εισαγγελέα, ενώ εντός της ημέρας πρόκειται να τον επισκεφθεί ο ανακριτής κ. Γ. Ανδρεάδης.

Η δικαστική έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο και κατέληξε σε πολυσέλιδη πορισματική αναφορά της επίκουρης Εισαγγελέως Διαφθοράς, Πόπης Παπανδρέου. Ακολούθησε η άσκηση ποινικών διώξεων από την Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, οι οποίες είναι για:
– Απάτη κατά του δημοσίου, από κοινού, υπο ιδιαζώντως επιβαρυντικές περιστάσεις (ειδικότερες συνθήκες εγκληματικής δράσης, αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, εκ της οποίας το όφελος που πέτυχε ή επιδίωξε ο δράστης ή η ζημιά που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο δημόσιο υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ)
– Απιστία από κοινού κατ’ εξακολούθηση και μη, με περιουσιακή ζημιά άνω των 30.000 ευρώ
– Άμεση συνέργεια σε απιστία
– Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα
– Άμεση συνέργεια στο ξέπλυμα υπό την επιβαρυντική περίπτωση της παρ 1β του αρ 45 του Ν3168/08 για το ξέπλυμα (επιβαρύνεται η ποινή όταν συνεργός είναι υπάλληλος τράπεζας).

Μεταξύ των προσώπων που αναζητούνται είναι οι Άγγελος Φιλλιπίδης (πρώην επικεφαλής του ΤΤ), ο επιχειρηματίας Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα.

O Θανάσης Βαρλάμης, συνήγορος του Άγγελου Φιλιππίδη, χαρακτηρίζει την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του εντολέα του «απαράδεκτη» καθώς, όπως υποστηρίζει, δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος για τη σύλληψή του. Ο δικηγόρος δηλώνει, επίσης, ότι ήδη έχει ενημερώσει τον ανακριτή πως ο κ. Φιλιππίδης βρίσκεται εκτός Ελλάδας και επισπεύδει την επιστροφή του, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι σε δάνειο ύψους 100 εκατ. ευρώ που έλαβε ο έγκλειστος στις φυλακές για άλλη υπόθεση, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, υπήρχε ρήτρα που προέβλεπε ότι το ΤΤ δεν επιτρεπόταν να παρακολουθεί την εξέλιξη του δανείου.

Στην περίπτωση του επιχειρηματία, Δημήτρη Κοντομηνά, υπολογίζεται ότι η ζημιά που υπέστη η κρατική τράπεζα είναι πάνω από 100 εκατ. ευρώ και αφορά πιστωτική κάρτα.

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

1 × two =