ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ντιμπέιτ: Νίκη Τσίπρα στα σημεία [ΒΙΝΤΕΟ]

| 14/09/2015
 

ΑΘΗΝΑ | Με νίκη του Αλέξη Τσίπρα στα σημεία ολοκληρώθηκε η τηλεοπτική μονομαχία των αρχηγών των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, τη Δευτέρα το βράδυ, όπου o πρώην πρωθυπουργός απέρριψε για μια ακόμη φορά την πρόταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για μετεκλογική συνεργασία.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα υπάρξει κυβέρνηση στον τόπο. Διεκδικώ την πλειοψηφία στη Βουλή ωστόσο έχω δηλώσει ότι θα εκκινήσω τις διαδικασίες για κυβέρνηση. Κυβέρνηση θα υπάρξει όχι όμως παρά φύση όπως καλεί ο κ. Μεϊμαράκης. Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι εφικτός στόχος η αυτοδυναμία, ενώ σημείωσε ότι θα μπουν στη Βουλή oι ΑΝ.ΕΛ. Σε κάθε περίπτωση κυβέρνηση θα υπάρξει.

Δικαιολόγησε την άρνησή του κάνοντας λόγο για θεμελιώδεις διαφορές στο χρέος, στα εργασιακά, αλλά και στο θέμα του Δημοσίου.

Ταυτόχρονα, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έχει φορτώσει τη χώρα με ελλείματα, χρέος και σύστημα διαφθοράς Στη συμφωνία υπάρχουν χαραμάδες για μάχες και αυτές οι μάχες θα δοθούν, υποστήριξε.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έφτασε στο σημείο να χάσει την ψυχραιμία του, κατηγορώντας και την ΕΡΤ μετά το τέλος του debate. Από την αρχή εμφανίστηκε σφιγμένος, με την έντασή του να κλιμακώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Ο κ. Μεϊμαράκης κατέφυγε επανειλημμένα σε προσωπικές επιθέσεις εναντίον του Αλ. Τσίπρα, γεγονός το οποίο σχολιάστηκε αρνητικά, γινόμενος κουραστικός καθώς επαναλάμβανε χαρακτηρισμούς όπως «ψευτράκος» και «πονηρούλης». Εφτασε δε στο σημείο να δημιουργήσει επεισόδιο για το ύψος που εμφανίζονταν οι δύο ηγέτες στις τηλεοπτικές οθόνες (!!!) παραπονούμενος στο σκηνοθέτη της ΕΡΤ ότι η κάμερα δείχνει πιο… ψηλό τον Τσίπρα.

Οι συνεχείς επαναλήψεις φράσεων ή λέξεων π.χ. για τη «μετάλλαξη» του κ. Τσίπρα και βρισκόμενος σε θέση άμυνας, απολογούμενος για τις πολιτικές που έχει ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία και οι σύμμαχοί της σε Ελλάδα και Ευρώπη, δημιουργούσανμια αρνητική εντύπωση για τον ίδιο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απέφυγε να μιλήσει επί της ουσίας, καθώς προέβη μόνο σε καταγγελίες εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης και του ίδιου του κ. Τσίπρα.

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε επίσης και το γεγονός ότι αναφέρθηκε στο προσφυγικό ζήτημα που συγκλονίζει τις ημέρες αυτές την παγκόσμια κοινή γνώμη, κάνοντας λόγο για «λαθρομετανάστες»!

Φεύγοντας από την ΕΡΤ επιτέθηκε στη διεύθυνση του σταθμού, χωρίς να ανερθεί σε συγκεκριμένους λόγους.

Πάντως, η ΝΔ έκανε λόγο για υπεριοχή του Β. Μεϊμαράκη στο ντιμπέιτ.

Η εικόνα που παρουσίασε ο Αλ. Τσίπρας ήταν πιο θετική, καθώς εμφανίστηκε απολογητικός αλλά πιο ουσιαστικός και διατήρησε την ψυχραιμία του