ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

‘Ντιμπέιτ’ πολιτικών αρχηγών στα…ρηχά

| 09/09/2015
 

ΑΘΗΝΑ | «Οι μάχες δεν τελείωσαν, είναι μπροστά μας. Πρέπει να ξεμπερδεύουμε με τη διαφθορά, τη διαπλοκή και την αναξιοκρατία,” τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην τηλεοπτική εκπομπή των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, την Τετάρτη το βράδυ. “Να τελειώνουμε με το παλιό για να χτίσουμε μία νέα Ελλάδα”, πρόσθεσε.

«Στις 25 Γενάρη ξεκινήσαμε μία προσπάθεια να βγάλουμε τη χώρα από την επιτροπεία. Δώσαμε σκληρή μάχη, πήγαμε κόντρα σε θεούς και δαίμονες.

“Καταφέραμε να ανοίξουμε δρόμους. Την κρίσιμη στιγμή βάλαμε τον λαό στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Ζητήσαμε τη γνώμη του λαού για να φέρουμε μία καλύτερη συμφωνία. Κάποιοι λένε πως οι μάχες τελείωσαν. Οι μάχες δεν τελείωσαν, είναι μπροστά μας.

“Πρέπει να ξεμπερδεύουμε με τη διαφθορά, τη διαπλοκή και την αναξιοκρατία. Να τελειώνουμε με το παλιό για να χτίσουμε μία νέα Ελλάδα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ολοκλήρωση της εκπομπής.

Στο μεταξύ, κατά την διάρκεια της απάντησης του κ. Τσίπρα στην ερώτηση του κ. Γιομπαζολιά για το νομοσχέδιο για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες, επενέβη χωρίς να έχει το δικαίωμα, (βάση του συμφωνηθέντος πλαισίου του debate), η δημοσιογράφος Όλγα Τρέμη με αποτέλεσμα ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να της απαντήσει, «Έχετε τη μύγα και μυγιάζεστε κα Τρέμη;».

Την ανάγκη να μπει ένα τέλος στην ασυδοσία και στην ανομία μερίδας των μέσων ενημέρωσης επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι θα προχωρήσει χωρίς αδικίες η διαδικασία δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών και των ψηφιακών συχνοτήτων.

«Δεν μπορούν υγιείς επιχειρηματίες να μην δανείζονται και άλλοι που δεν τηρούν τους κανόνες να δανείζονται. Πήραμε το κόστος, είχαμε το θάρρος να αψηφήσουμε τον πόλεμο από μερίδα μέσων γιατί ζητήσαμε να πληρώσουν τα χρωστούμενα και να πάμε σε μία ανοιχτή δημοπράτηση», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στην ερώτηση του Μ.Γιομπαζολιά για το πώς θα διασφαλιστεί ότι τα κανάλια δεν θα περάσουν σε ξένα χέρια.

Η τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την «έκρηξη» της Όλγας Τρέμη η οποία διέκοψε τον Αλ. Τσίπρα σε μία προσπάθεια να υπερασπιστεί το κανάλι της. «Έχετε τη μύγα και μυγιάζεστε, κ. Τρέμη», απάντησε ο τέως πρωθυπουργός ο οποίος ανέφερε ότι «δε θα εκδικηθούμε κανέναν», αλλά αντιθέτως, «θα βάλουμε μία τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο».

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του που το ντιμπέιτ διεξάγεται στην ΕΡΤ, που έκλεισε από τη Ν.Δ. και άνοιξε χάρη στους εργαζόμενους, χωρίς τη λογική του παρελθόντος.

Κατά γενική ομολογία οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών ήταν μετρημένες και δεν προσέφεραν τίποτα το νέο για να επηρεάσουν την απόφαση του ελληνικού λαού για το κόμμα που θα ψηφίσουν.