ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Νόμος του κράτους το παράλληλο πρόγραμμα

| 20/02/2016
 

AΘΗΝΑ | Νόμος του κράτους είναι πλέον το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης που ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ το καταψήφισε η ΝΔ, η Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων. Παρών ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Ποτάμι.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την πλήρη και χωρίς προϋποθέσεις ασφαλιστική κάλυψη για τους πολίτες που η κρίση και η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων άφησαν χωρίς νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική κάλυψη και αύξηση χρηματοδότησης των νοσοκομείων κατά 300 εκατ. ευρώ και του ΕΟΠΥΥ κατά 700 εκατ.

Με το νομοσχέδιο καθιερώνεται η πλήρης δωρεάν νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανασφάλιστων, ρυθμίζονται θέματα για τη στελέχωση των ΜΕΘ και των απομακρυσμένων και παραμεθόριων αγροτικών ιατρείων, κέντρων υγείας και νοσοκομείων.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ακόμη σημαντικές ρυθμίσεις για την Εργασία, την Κοινωνική Αλληλεγγύη, αλλά και την Παιδεία, την Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση

«Θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, κρατώντας τις κόκκινες γραμμές μας και τη χώρα όρθια. Η μία και μοναδική ταυτότητα που έχουμε είναι η πατριωτική ταυτότητα που υπαγορεύει ότι η χώρα πρέπει να βγει από την κρίση», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή για το Παράλληλο Πρόγραμμα.