ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ομογενείς ενισχύουν το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

| 04/12/2013
 

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ | Eπιταγή ύψους $10.215 παρέδωσε ο φιλανθρωπικός σύλλογος της Κρητικής Αδελφότητας «Friends of Hellenic Charity» στην Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας και στον οργανισμό Πρεσβευτές της Ελλάδας (Every Greek is an Ambassador for Greece Inc.) για την υποστήριξη του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.

Η επιταγή παραδόθηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κρητικής Αδελφότητας στο Μπράνσγουικ, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του φιλανθρωπικού συλλόγου Friends of Hellenic Charity η κ. Μαίρη Χουδαλάκη, ο κ. Χαράλαμπος Χαιρετάκης, η κ. Ευαγγελία Γκότση και ο κ. Μιλτιάδης Σταματάκης. Εκ μέρους της Κοινότητας παρευρέθηκαν δύο μέλη του Δ.Συμβουλίου, ο  επίκουρος καθηγητής Μαρίνης Πυρπυρής και ο κ. Θόδωρος Μάρκος, ενώ από τους Πρεσβευτές της Ελλάδας τα ιδρυτικά στελέχη του οργανισμού κα Εύη Γιαννά και κ. Νίκος Κολενδριανός.

Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε o σύλλογος Friends of Hellenic Charity, το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων Normanby House. Στην εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 250 άτομα τα οποία προσέφεραν γενναιόδωρα στην προσπάθεια να ενισχυθεί το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

Σημειώνεται ότι τα χρήματα θα διατεθούν για την αγορά ιατροφαρμακευτικού υλικού, που θα διατεθεί για τη βοήθεια εκείνων που δεν μπορούν να πληρώσουν για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού λειτουργεί με εθελοντές προσφέροντας δωρεάν τις υπηρεσίες του σε άπορα άτομα.

Και οι τρεις ομογενειακοί φορείς αναγνωρίζουν και στηρίζουν τις υπηρεσίες και τους μακροπρόθεσμους στόχους του εν λόγω κοινωνικού ιατρείου να βοηθά άτομα, που λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν έχουν πρόσβαση στο κρατικό σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Υπενθυμίζεται ότι σε ειδικό έρανο που έγινε πριν λίγους μήνες, με τη συνεργασία της Κοινότητας και των Πρεσβευτών της Ελλάδας, μέσω των σχολείων της Κοινότητας και άλλων ομογενειακών σχολείων, συγκεντρώθηκε το ποσό των $10.000, που διατέθηκε για την αγορά φαρμακευτικών προϊόντων, τα οποία παραδόθηκαν τον Οκτώβριο, στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

Ο επίκουρος καθηγητής Μαρίνης Πυρπυρής ευχαρίστησε εκ μέρους της Κοινότητας το σύλλογο Friends of Hellenic Charity για την πρωτοβουλία τους για την εκδήλωση που διοργάνωσαν και τη γενναιοδωρία τους, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Οι Ελληνες της Μελβούρνης και της Πολιτείας της Βικτώριας έχοντας μια μακρά ιστορία φιλανθρωπίας υποστηρίζουν πάντα όσους έχουν ανάγκη. Στην εκδήλωση αυτή, άτομα της δεύτερης και της τρίτης γενιάς ένωσαν τις δυνάμεις τους για να συνεχίσουν ενεργά το πνεύμα της φιλανθρωπίας. Το παράδειγμα αυτό της καλοσύνης και της κοινωνικής δράσης είναι μια πράξη που θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και από άλλους ομογενειακούς οργανισμούς.»

Από την πλευρά της η κ. Εύη Γιαννά ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου Friends of Hellenic Charity για την πρωτοβουλία τους και την προσπάθειά τους να ενισχύσουν το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, λέγοντας πως «είναι μέσα από τέτοια παραδείγματα ενότητας και ανθρωπισμού που μπορούμε να γίνουμε θετικά πρότυπα για τις νεότερες γενιές των Ελλήνων, όχι μόνο στην Αυστραλία, αλλά και σε όλο τον κόσμο.»

Ο κ. Θόδωρος Μάρκος τόνισε ότι η Κοινότητα στηρίζει το έργο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού και ευχαρίστησε από την πλευρά του το φιλανθρωπικό σύλλογο της Κρητικής Αδελφότητας για την πρωτοβουλία του να διοργανώσει την εκδήλωση, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι παρόμοιες εκδηλώσεις θα διοργανώσουν και άλλοι ομογενειακοί οργανισμοί.

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

20 − eighteen =