ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ομπάμα και Μέρκελ τα… είπαν για την Ελλάδα

| 09/02/2015
 

NEA YOΡΚΗ | Σαφές μήνυμα έστειλε ο Μπαράκ Ομπάμα δηλώνοντας, ότι προτιμά την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης αλλά με βιώσιμη ανάπτυξη, προκαλώντας την δυσαρέσκεια της Άγκελα Μέρκελ. Αμέσως μετά τη συνάντησή του με την καγκελάριο, δήλωσε ότι περιμένει τη γερμανική πρόταση για το πώς η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στη βιώσιμη ανάπτυξη και εντός ευρωζώνης.

“Ανυπομονώ να ακούσω την αποτίμηση της Α. Μέρκελ για τους τρόπους με τους οποίους η Ευρώπη και το Δ.Ν.Τ μπορούν να συνεργαστούν με τη νέα ελληνική κυβέρνηση ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει σε βιώσιμη ανάπτυξη εντός της ευρωζώνης”, δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας πως η ανάπτυξη είναι κρίσιμός παράγοντας για την παγκόσμια οικονομία και τις ΗΠΑ.

Η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι «εκείνο που μετράει είναι αυτό που θα παρουσιάσει στο τραπέζι η Ελλάδα. Η γερμανική πολιτική είναι να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη. Οι ίδιες μεταρρυθμίσεις, οι ίδιες επιδόσεις και αλληλεγγύη». Και συνέχισε: «Τα τρία μέρη συμφώνησαν σε κάποια προγράμματα και αυτή είναι η βάση της συζήτησης. Περιμένω από την Ελλάδα να κάνει μια πρόταση και θα την συζητήσουμε.

Η κυρία Μέρκελ, αναφερόμενη στην οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη, στην εισαγωγική αναφορά της, υπογράμμισε ως «παράδειγμα επιστροφής στην ανάπτυξη χωρών όπως η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Πορτογαλία, μετά από δομικές μεταρρυθμίσεις που προχώρησαν».