ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ο Βαρουφάκης βέβαιος για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

| 06/09/2015
 

ΡΩΜΗ | Τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επικείμενες εκλογές εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με δηλώσεις του σε Ιταλούς δημιοσιογράφους, στο οικονομικό φόρουμ Αμπροσέττι, το οποίο πραγματοποιείται στις όχθες της λίμνης του Κόμο.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις εκλογές ο κ. Βαρουφάκης δήλωσει ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει την εκλογική αναμέτρηση”.

Μιλώντας για τη συμφωνία είπε πως: «το μόνο που λέει το πρόγραμμα αυτό είναι ότι οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να επεξεργασθούν ένα σχέδιο για την ανάπτυξη, τον Ιούλιο του 2016. Για ποιο λόγο μας αρνήθηκαν το δικαίωμα να συζητήσουμε ένα σχέδιο για την ανάπτυξη και τις μεταρρυθμίσεις; Η απάντηση δεν μπορεί να βρεθεί στα πρακτικά, αλλά στην υπαρξιακή κρίση της Ευρώπης».

Παράλληλα, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του RΑΙ ο κ. Βαρουφάκης πρόσθεσε ότι «δεν συμφωνώ με κανένα από τα προεκλογικά προγράμματα που έχουν προταθεί. Δεν πρόκειται για θέμα προσωπικοτήτων. Ο Αλέξης Τσίπρας και εγώ συνεργασθήκαμε σε στενή επαφή και παραμένουμε φίλοι. Το πρόβλημα είναι ότι, τον Ιούλιο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκβιάστηκε, για να δεχθεί ένα πρόγραμμα το οποίο, όλοι όσοι ήξεραν από οικονομία, γνώριζαν ότι δεν μπορούσε να έχει αποτέλεσμα. Πρόκειται για σημαντική ήττα για το ελληνικό πολιτικό σύστημα αλλά και για ολόκληρο το ευρωπαϊκό σκηνικό».