ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ο Ομπάμα στην Αθήνα: Χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους”

| 15/11/2016
 

ΑΘΗΝΑ | Η λιτότητα δεν είναι λύση, χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους τόνισε ο Αμερικανός Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η Ελλάδα δεν είναι μόνο μια χώρα με ιστορία. Συνεχίζει αυτή την παράδοση και σήμερα, με σεβασμό στη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για την προσδοκία εξόδου από την κρίση και για την ανάγκη εξεύρεση δίκαιης λύσης στην Κύπρο.

Ο Μπάρακ Ομπάμ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και τον ελληνικό λαό για τη θερμή υποδοχή και συνεχάρη τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση για την στάση της και τις επιτυχίες της σε αυτές τις δύσκολες εποχές.

Τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν ότι η λιτότητα δεν αποτελεί λύση και ότι η μείωση του χρέους είναι απαραίτητη για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για την στάση του στο προσφυγικό ζήτημα και τη συμμετοχή του στη Σύνοδο Κορυφής, και τον ελληνικό λαό για την συμπόνια με την οποία υποδέχτηκε τους πρόσφυγες και τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση για τις συγκρούσεις που προκαλούν τις προσφυγικές ροές.

Οσον αφορά το Κυπριακό, δήλωσε ο πρόεδρος Ομπάμα «πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μαζί με την Τουρκία θα βρούμε λύση και θεωρούμε την Ελλάδα σημαντική δύναμη στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ».

O Oμπάμα έφτασε στις 10:30 περίπου την τρίτη το πρωί στην Αθήνα και είναι ο τέταρτος κατά σειρά πρόεδρος που έρχεται στη χώρα μας, δεκαεπτά χρόνια μετά την επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον.

Κατά την πρώτη μέρα της διήμερης επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στη συνέχεια είχε διευρυμένες συνομιλίες με τον Αλ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου και επρόκειτο να ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

Στις 19:30, θα παρακαθίσει σε δείπνο, που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας, ενώ για αύριο Τετάρτη το πρόγραμμα του Αμερικανού Προέδρου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.