ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ο Ορφανός ακύρωσε το ταξίδι του στη Μελβούρνη

| 18/11/2014
 

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ | Ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, ακύρωσε το ταξίδι του στην Μελβούρνη, όπου αναμενόταν για να συμμετάσχει στους εορτασμούς αδελφοποίησης των δύο πόλεων. Τη Μελβούρνη θα επισκεφθεί όπως είχε προγραμματιστεί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Την ανακοίνωση της ακύρωσης της επίσκεψης του κ. Ορφανού έκανε το Γενικό Προξενείο Μελβούρνης χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά στο λόγο που ακυρώθηκε το ταξίδι του.

Σύμφωνα με την Ενωση Θεσσαλονικέων “Λευκός Πύργος” που διοργανώνει και τις σχετικές εκδηλώσεις, ο Δήμαρχος Μπουτάρης αναμένεται στη Μελβούρνη στις 21 Νοεμβερίου, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, αποτελούμενη από τους Παναγιώτη Αβραμόπουλο, Σπύρο Πέγκα, Ευστάθιο Παντελίδη και Μιχάλη Κωνσταντινίδη.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μπουτάρης θα δώσει διαλέξεις με στόχο την προώθηση της Θεσσαλονικής ως τουριστικό προορισμό για τους Αυστραλούς, θα επισκεφθεί το Ελληνικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, καθώς και το Εβραϊκό Μουσείο του Ολοκαυτώματος.

Η επίσκεψη αυτή έχει ως στόχο να τονίσει τη σημασία του δεσμού μεταξύ των δύο πόλεων, καθώς και τους δεσμούς που προωθούν την πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη.

– Φωτό: Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης