ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ο Σαμαράς ανακοίνωσε το πρόγραμμα της ΝΔ

| 10/01/2015
 

ΑΘΗΝΑ | Σε ενισχυμένη παροχολογία κατέφυγε ο Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζοντας το Σάββατο το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, σε ξενοδοχείο της Αθήνας, σε αντίθεση με τα μνημόνια και τις δεσμεύσεις έναντι της τρόικας. Μεταξύ άλλων, υποσχέθηκε «μείωση του ΕΝΦΙΑ» και «μείωση των φορολογικών συντελεστών».

Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Σαμαράς υποσχέθηκε τομές, μεταρρυθμίσεις, και ανταγωνιστικότητα παντού, συνοψίζοντας έτσι το Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων και Ανάπτυξης της Ν.Δ.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε:
– Θα καταργήσουμε το πόθεν έσχες για την 1η κατοικία
– Από το 2015 σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ – Θα αποδώσουμε τον ΕΝΦΙΑ απευθείας στην τοπική αυτοδιοίκηση
– Μείωση των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος σε όλη την κλίμακα, στο 33% ο ανώτερος συντελεστής
– Μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις, ώστε να φτάσει σε ενιαίο φόρο στο 15% – «και αυτό θυμηθείτε το», τόνισε χαρακτηριστικά
– Κατάργηση του πόθεν έσχες για την 1η κατοικία
– Στόχος η αύξηση του ΑΕΠ κατά €54 δισ. έως το 2021.

“Κάποιοι θέλουν το κομματικό κράτος επιχειρηματία κάποιοι θέλουν την παντοδυναμία του κρατισμού, εμείς θέλουμε ανάπτυξη» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, κατηγορώντας παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπόσχεται προσλήψεις με χρήματα που δεν υπάρχουν.

“Θα πω την αλήθεια για το πού βρισκόμασταν” ανέφερε ο πρωθυπουργός. Με τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων ο ΟΟΣΑ κατατάσσει την χώρα στις πρώτες θέσεις των μεταρρυθμίσεων. Έγινε κοσμογονία μεταρρυθμίσεων και τομές μεγάλες σε συνθήκες κρίσεις. Τα επόμενα χρόνια θα προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις σε συνθήκες ανάπτυξης.

Δηλαδή, όπως είπε:
-κλείσαμε τρεις δύσκολους προϋπολογισμούς που επιβεβαιώνονται μέχρι υποδιαστολής και τώρα μπορούμε να βγούμε από το μνημόνιο ένα χρόνο νωρίτερα.
-ξεκινήσαμε την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου που μπορεί να φέρει επενδύσεις και έσοδα για το κράτος. Κάποιοι ονειρεύονται ακόμη και τώρα επανακρατικοποιήσεις που δεν γίνονται πουθενά
-τρίτον ψηφίστηκε ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, καλύπτουμε όσα χρειάζεται το κράτος και βγάζουμε και τους τόκους για το χρέος.

Βίντεο με την ομιλία του κ. Σαμαρά εδώ:

There was an error retrieving the YouTube video ID for the url you entered, please verify that the url is correct.