ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Πανικόβλητο το Μαξίμου θέλει να φιμώσει τον Τσίπρα

| 11/09/2014
 

AΘΗΝΑ | Την απαγόρευση της μετάδοσης της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Εκθεση Θεσσαλονίκης αυτό το Σάββατο μέσω του δημόσιου τηλεοπτικού μορφώματος ΝΕΡΙΤ, προέβη η κυβέρνηση, σύμφωνα με καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να παραιτηθούν ο πρόεδρος του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ Αντ. Μακρυδημήτρης και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Ρ. Μορώνης.

Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα “Αυγή” αναφέρει ότι νέες σελίδες λογοκρισίας στη μαύρη βίβλο της ενημέρωσης επί των ημερών της προσέθεσε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, καθιστώντας παράλληλα φανερό ότι έχει χάσει τον έλεγχο και βρίσκεται υπό καθεστώς πανικού. Με ωμή και απροκάλυπτη παρέμβαση στη διοίκηση του υποκατάστατου φορέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, το Μαξίμου διέταξε τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ να μεταδώσει μόνο τη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής του Αλ. Τσίπρα και όχι την ομιλία του Σαββάτου στη ΔΕΘ, πράγμα πρωτοφανές στα χρονικά της Μεταπολίτευσης για αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την εντολή δέχτηκε να διεκπεραιώσει ο γενικός διευθυντής Β. Θωμόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε την Κουμουνδούρου. Αποδείχθηκε όμως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ Αντ. Μακρυδημήτρη και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Ρ. Μορώνη, οι οποίοι υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, παρ’ ότι διορισμένοι από την κυβέρνηση Σαμαρά.