ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Παρέδωσε τη ‘Μαύρη Βίβλο’ των Μνημονίων

| 11/12/2013
 

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ | “Η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει με αλληλεγγύη και δημοκρατία. Κι αυτό σημαίνει, ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η λειτουργία ενός μη νομιμοποιημένου θεσμού, όπως αυτός της τρόικας, ο οποίος δεν ελέγχεται από τους δημοκρατικούς θεσμούς της Ε.Ε,” τόνισε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το Στρασβούργο όπου βρέθηκε για συνάντηση με τους συν-εισηγητές του “Troika Inquiry Report” και ανώτερα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Μετά τη συνάντησή του με τους συν-εισηγητές του Troika Inquiry Report, Othmar Karas (Αυστρία, EPP) και Liem Hoang Ngoc (Γαλλία, S&D), ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε:

“Είχαμε την ευκαιρία, σήμερα, στο Στρασβούργο, να συναντήσουμε τους δύο συν-εισηγητές της Επιτροπής του Κοινοβουλίου που εξετάζει τα αποτελέσματα του Μνημονίου στην Ελλάδα και τη σχέση της τρόικας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Εξηγήσαμε και στους δύο ότι η τρόικα είναι ένας θεσμός χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση.

“Τους παραδώσαμε την «Μαύρη Βίβλο» του Μνημονίου, τα αποτελέσματα σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο της εφαρμογής σκληρών και βάρβαρων μέτρων, εδώ και τρία χρόνια, στην Ελλάδα. Και τους εξηγήσαμε ότι η συνέχιση της ίδιας λογικής και της ίδιας πολιτικής το μόνο που θα επιφέρει είναι να γιγαντώσει ένα κύμα ευρωσκεπτικισμού, να γιγαντώσει τον λαϊκισμό και να αυξήσει τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, των νεοναζί, στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.”

“Τους ζητήσαμε, επίσης, να επεκταθεί η διάρκεια αλλά και η θεματολογία της έρευνας που διεξάγουν, γιατί τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά στο να βγάλουμε συμπεράσματα, γιατί έγιναν αυτές οι λάθος επιλογές, ποιοι ευθύνονται γι’ αυτές τις επιλογές και τι πραγματικά πρέπει να αλλάξει,” κατέληξε ο ΑλέξηςΤσίπρας.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

16 + 11 =