ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Πιέζει η τρόικα για τους πληστηριασμούς κατοικιών

| 11/12/2013
 

ΑΘΗΝΑ | Την προστασία της κύριας κατοικίας μέσα στο 2014 από τους πληστηριασμούς φέρεται να προσπαθεί να επιτύχει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις της με την τρόικα και όπως αναφέρουν πληροφορίες, «μένει να καθοριστούν τα κριτήρια σχετικά με το μέτρο».

Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα συνεχιστούν και μέσα στις επόμενες ημέρες, με την τρόικα πιέζει για την επίσπευση της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την φορολόγηση ακινήτων. Σε κάθε περίπτωση, οι δανειστές εκβιάζουν με την δόση του 1 δισ. ευρώ και δεν υποχωρούν από την αναδιάρθρωση της αμυντικής βιομηχανίας με ταυτόχρονη συρρίκνωση του προσωπικού από τους 2650 στους 500 με την ελληνική πλευρά να ζητά παράταση ζωής για 18 μήνες, ώστε να ολοκληρώσει παραγγελίες ύψους 250 εκατ. ευρώ προς ΗΠΑ και Μαρόκο.

«Υπάρχει μετακίνηση της τρόικας αλλά δεν υπάρχει συμφωνία και δεν μπορούμε να προδικάσουμε ότι θα υπάρξει συμφωνία» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Το υπουργείο Ανάπτυξης φέρεται να επιδιώκει η προστασία από τους πλειστηριασμούς να ισχύσει και για όλο το 2014,  να διατηρηθεί ο Νόμος Κατσέλη και το ισχύον πλαίσιο για τους ενήμερους δανειολήπτες, από το 2015 να ισχύσει σύστημα εξωδικαστικής διαχείρισης κατά το Ιρλανδικό μοντέλο.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

fifteen − ten =