ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Προς εκλογές οδεύει η Ελλάδα μετά τους 168 ψήφους

| 23/12/2014
 

AΘΗΝΑ | Προς γενικές εκλογές οδεύει η Ελλάδα με διαφαινόμενη τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από τη νέα αποτυχία με την οποία στέφθηκε η επιχείρηση Σαμαρά για παράταση του κυβερνητικού βίου μέσω της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Στη δεύτερη ψηφοφορία για την Προεδρική εκλογή η υποψηφιότητα του Στ. Δήμα συγκέντρωσε μόλις 168 ψήφους, έναντι 131″παρών”.

Χαρακτηριστικό είναι ότι την υποστήριξή τους στον Στ. Δήμα έδωσαν και οι δύο ανεξαρτητοποιημένοι χρυσαυγίτες βουλευτές Μπούκουρας και Αλεξόπουλος.

Από το “παρών” στο “Σταύρος Δήμας” πέρασαν οι Μίκα Ιατρίδη, Γιάννης Κουράκος και Παναγιώτης Μελάς. Ψήφο στο Στ. Δήμα έδωσαν οι Κ. Γιοβανόπουλος, Γ. Κασαπίδης, οι οποίοι απουσίαζαν στην πρώτη ψηφοφορία, αλλά και οι δύο ανεξάρτητοποιημένοι χρυσαυγίτες Στ. Μπούκουρας και Χρυσ. Αλεξόπουλος, οι οποίοι επίσης απουσίαζαν στην ψηφοφορία της 17ης Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι ο Στ. Μπούκουρας αποφυλακίστηκε την ημέρα της πρώτης ψηφοφορίας. Απούσα από τη σημερινή ψηφοφορία λόγω προβλημάτων υγείας ήταν η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

«Ούτε η Βουλή ούτε ο λαός πρόκειται να δώσουν λευκή επιταγή στον κύριο Σαμαρά να συνεχίσει τα Μνημόνια, να εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα της λιτότητας που κόβουν συντάξεις, ακριβαίνουν φάρμακα, λεηλατούν την κοινωνία.Με την καινούργια χρονιά, η χώρα μας θα γυρίσει σελίδα με δημοκρατία, με ισχυρή λαϊκή εντολή για πραγματική διαπραγμάτευση. Με αισιοδοξία θα τα καταφέρουμε, Καλά Χριστούγεννα σε όλους», δήλωσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος από την Βουλή μετά το τέλος της δεύτερης ψηφοφορίας για την προεδρική εκλογή.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν πως «ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών δεν δίνει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση να εφαρμόσει τα μέτρα. Ολα δείχνουν πως και στην τρίτη ψηφοφορία δεν θα πιαστεί ο αριθμός των 180. Οι εκλογές είναι μονόδρομος. H υποψηφιότητα Δήμα συγκέντρωσε σήμερα 168 ψήφους εκ των οποίων δύο χιτλερικές».

Τα ξένα μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν πως ο Σαμαράς απέτυχε να δελεάσει τους βουλευτές να στηρίξουν τον υποψήφιό του ώστε να αποτραπούν οι εκλογές ή ότι η ελληνική Βουλή απέτυχε να στηρίξει τον υποψήφιο του πρωθυπουργού για την προεδρία, στην δεύτερη ψηφοφορία.

Από την πλευρά τους οι Φαινάνσιαλ Τάιμς τονίζουν πως το Ελληνικό κοινοβούλιο απέτυχε να εκλέξει πρόεδρο και ότι είναι βέβαιη πλέον η προοπτική πρόωρων γενικών εκλογών με τον ΣΥΡΙΖΑ να κερδίζει.