ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Προτεραιότητα στην καταβολή των συντάξεων και των μισθών

| 20/05/2015
 

ΑΘΗΝΑ | Η Ελλάδα θα έδινε προτεραιότητα στην καταβολή των συντάξεων και των μισθών τον επόμενο μήνα, σε περίπτωση που δεν διέθετε επαρκή κεφάλαια προκειμένου να πληρώσει ταυτόχρονα και τις υποχρεώσεις της προς τους διεθνείς δανειστές, επανέλαβε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο δελτίο του βρετανικού δικτύου Channel 4.

«Εάν μπορούμε, την 5η Ιουνίου, να πληρώσουμε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και να καταβάλλουμε τις συντάξεις και τους μισθούς όπως επίσης και τις άλλες υποχρεώσεις που έχουμε προς τους εσωτερικούς πιστωτές, θα το κάνουμε. Εάν όχι, θα πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Στο μεταξύ, με δηλώσεις του στην εφημερίδα New York Times ο Γ. Βαρουφάκης κατηγορεί τα μέσα ενημέρωσης για «φρενίτιδα συσκοτίσεων και ψεμάτων», για την οποία «δεν ευθύνονται απολύτως», υπονοώντας διαρροές από πολιτικά πρόσωπα.

Η αρθρογράφος της εφημερίδας αναφέρει ότι ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ έχει ηχογραφήσει την επίμαχη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας, ωστόσο «δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενό της για λόγους απορρήτου».

“Ο σεβασμός μου στην εμπιστευτικότητα των συνομιλιών μου με τους εταίρους μου, με τους ομολόγους μου, με τους θεσμούς, είναι παραδειγματικός και νομίζω ότι όλοι τον έχουν καταγράψει και τον κατανοούν», η απάντηση Βαρουφάκη.