ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Πρόσκληση στον Τσίπρα να επισκεφθεί την Κίνα

| 11/02/2015
 

ΠΕΚΙΝΟ-ΑΘΗΝΑ | Ο Πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη διάθεση για στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ενώ τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Κίνα.

Ο κ. Λι Κετσιάνγκ τόνισε στον κ. Τσίπρα ότι θα εργαστεί για την επέκταση και εμβάθυνση των ιστορικών δεσμών των δύο χωρών. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, συζητήθηκε η αποστολή κυβερνητικού κλιμακίου από την Ελλάδα στην Κίνα με σκοπό την προετοιμασία της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κίνα, για την οποία και έλαβε πρόσκληση.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την εμβάθυνση της οικονομικής, εμπορικής και πολιτιστικής συνεργασίας.

Ο πρωθυπουργός της Κίνας διαβεβαίωσε τον κ. Τσίπρα ότι υπάρχει ενδιαφέρον από κινεζικές επιχειρήσεις για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα. Εξετάστηκε, επιπλέον, η επέκταση των δραστηριοτήτων κινεζικών επιχειρήσεων και σε άλλους τομείς.

Τέλος, τονίστηκε, η ανάγκη αναβάθμισης των εργασιακών σχέσεων στις κινεζικές επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στην Ελλάδα, καθώς και η συνεργασία τους με ελληνικές εταιρίες.