ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Πυρά της Αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για την αιθαλομίχλη

| 25/12/2013
 

ΑΘΗΝΑ | Εκκληση στο κοινό να χρησιμοποιεί καθαρά καύσιμα, ώστε να μην προκαλείται πρόβλημα αιθαλομίχλης και να επωφεληθεί της δυνατότητας εξασφάλισης επιδόματος θέρμανσης, έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, μετά από σύσκεψη με τους υπουργούς Υγείας Α.Γεωργιάδη και Ενέργειας Γ. Μανιάτη.

Ο κ. Στουρνάρας απέρριψε το ενδεχόμενο μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, με αποτέλεσμα η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να δεχθεί τα πυρά όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

ΣΥΡΙΖΑ: Κύριε Σαμαρά και κύριε Στουρνάρα θα αντέξουμε. Θα αντέξουμε για να σας ανατρέψουμε
ΑΝΕΛ: Η συγκυβέρνηση, χαμένη στην αιθαλομίχλη […] παραδίδει τον εξαθλιωμένο ελληνικό λαό στο κρύο
ΔΗΜΑΡ: Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα για όλους τους πολίτες που κρυώνουν
ΚΚΕ: Η κυβέρνηση μετατρέπει τη θέρμανση των λαϊκών οικογενειών σε είδος πολυτελείας και από την άλλη εμπαίζει το λαό με τα ψίχουλα του κοινωνικού τιμολογίου και του επιδόματος θέρμανσης

Ο Πάνος Σκουρλέτης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖα ανέφερε ότι «μέσω του κ. Στουρνάρα η κυβέρνηση επέλεξε να στείλει τις Χριστουγεννιάτικες ευχές της στον ελληνικό λαό λέγοντας του πως αδιαφορεί πλήρως αν δεν μπορεί να ζεσταθεί και φέτος».

«Το μήνυμα ήταν σαφές: Το πετρέλαιο και το ρεύμα θα παραμείνουν ακριβά και οποίος αντέξει» συνέχισε ο Π.Σκουρλέτης, για να καταλήξει: «Κύριε Σαμαρά και κύριε Στουρνάρα θα αντέξουμε. Θα αντέξουμε για να σας ανατρέψουμε».

Ο Ν.Μαριάς από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε ότι «η συγκυβέρνηση, χαμένη στην αιθαλομίχλη, η συγκυβέρνηση συνεχίζει την ανάλγητη πολιτική της με το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης και παραδίδει τον εξαθλιωμένο ελληνικό λαό στο κρύο, βαθαίνοντας έτσι την ανθρωπιστική κρίση που πλήττει την πατρίδα μας».

Σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει ότι «η αιθαλομίχλη είναι έκφραση της ενεργειακής φτώχειας», προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα για όλους τους πολίτες που κρυώνουν. Η άρση της εξίσωσης φόρων του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης είναι πλέον απαραίτητη. Ταυτόχρονα χρειάζεται η χρηματοδότηση παρεμβάσεων ευρείας κλίμακας για την ενεργειακή αναβάθμιση του οικιστικού ιστού, την εξοικονόμηση ενέργειας και την οικονομική θέρμανση στις κατοικίες».

Τέλος το ΚΚΕ τονίζει ότι «από τη μία η κυβέρνηση μετατρέπει τη θέρμανση των λαϊκών οικογενειών σε είδος πολυτελείας και από την άλλη εμπαίζει το λαό με τα ψίχουλα του κοινωνικού τιμολογίου και του επιδόματος θέρμανσης. Για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης και την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών απαιτείται άμεσα να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης και να μειωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ».

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

twenty − 9 =