ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ραγδαίες εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ με την παραίτηση Κουβέλη

| 28/05/2014
 

ΑΘΗΝΑ | Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ με αφορμή τη συντριβή του κόμματος στις πρόσφατες Ευρωεκλογές και που είχαν ως αποτέλεσμα την απόφαση του Φώτη Κουβέλη να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του κόμματος, ύστερα από τη σφροδρή εσωκομματική κριτική που δέχθηκε.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του ο Φ. Κουβέλης αναφέρει ότι υποβάλλει την παραίτησή του στην Κεντρική Επιτροπή και στο συνέδριο του κόμματος και ότι οι αναγκαίες αποφάσεις θα ληφθούν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές διαδικασίες.

Η ανακοίνωση έχει ως ακολούθως:

«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξη μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ.

» Πιστεύουμε, όλοι, σε μια Αριστερά στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της αδιαπραγμάτευτης πολιτικής και κομματικής εντιμότητας.

» Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως έχω χρέος, να υποβάλω στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος την παραίτηση μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες.

» Αυτά τα όργανα θα πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις».