ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Σειρά επαφών από το κυβερνητικό επιτελείο

| 04/05/2015
 

AΘΗΝΑ | Εντείνονται οι συναντήσεις Ελλήνων υπουργών με εκπροσώπους των θεσμών προκειμένου να προχωρήσει η διαπραγμάτευση και να «ξεκλειδώσει» η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα συναντηθεί στις 17:30, στη Φρανκφούρτη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. Στη συνάντηση θα παρευρεθεί και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα συναντηθεί στο Παρίσι, με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν. Στη συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλες όπου θα συναντηθεί στις 14:30 με τον επίτροπο οικονομικών υποθέσεων Πιέρ Μοσχοβισί.

Τηλεφωνική επικοινωνία με την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ είχε ο Πρωθυπουργός, Αλέξη Τσίπρας, τη Δευτέρα, όπου συζήτησαν θέματα που άπτονται της τρέχουσας διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μαξίμου.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στο Brussels Group με στόχο την επίτευξη συμφωνίας τέλη Μαίου ή αρχές Ιουνίου. Παραμένουν οι διαφωνίες στα εργασιακά και το ασφαλιστικό.

«Εντατικά και εις βάθος» συνεχίζονται οι συνομιλίες των ελληνικών αρχών και εκπροσώπων των θεσμών σε επίπεδο Brussels Group, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Οι συζητήσεις συνεχίζονται σε εποικοδομητικό πνεύμα, αλλά «απομένει ακόμα δουλειά», είπε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, προσθέτοντας ότι θα εντατικοποιηθούν, ενώ έκανε την εκτίμηση πως θα οδηγήσουν σε σύγκλιση απόψεων.

Τόνισε ακόμη ότι η Επιτροπή εργάζεται για να διευκολύνει την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών μέχρι τις 11 Μαΐου, την ημέρα που συνεδριάζει το Eurogroup.

Επαφές με ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών και αξιωματούχους θα έχει στις 8 και 9 Μαϊου ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ενόψει του κρίσιμου Γιούρογκρουπ στις 11 Μαίου.