ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Σεμινάριο εκπαιδευτικών στο Προξενείο της Μελβούρνης

| 12/11/2014
 

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ | Την Τρίτη 11.11.2014 και ώρα 6 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Γενικού Προξενείου στη Μελβούρνη επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών που διδάσκουν τα ελληνικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Το γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης Μελβούρνης, είχε πρόσφατα παραλάβει και διανείμει  νέο διδακτικό υλικό από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, που αφορά  τη διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας σε μαθητές   προσχολικής ηλικίας και  πρώτων τάξεων του Δημοτικού. Το διδακτικό αυτό υλικό δημιουργήθηκε στα πλαίσια του έργου «Ελληνόγλωσση Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Διαπολιτισμική Εκπαίδευση στη Διασπορά», το οποίο υλοποιήθηκε στα πλαίσια του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους. Η καθηγήτρια κα Κοντογιάννη που είναι λέκτορας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης και επικεφαλής της συντακτικής ομάδας, παρουσίασε μέσω τηλεδιάσκεψης  τη φιλοσοφία, στοχοθεσία και μεθοδολογία του υλικού. Το υλικό για το Νηπιαγωγείο και τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, “Θέλεις να παίξουμε”,  αποτελείται από 14 θεματικές ενότητες βασισμένες στη ζωή, τα βιώματα των μαθητών και το εδώ  κοινωνικοπολιτισμικό πλαίσιο.

Η συμμετοχή των ομογενών εκπαιδευτικών ήταν μεγάλη και δόθηκε σε όλους η ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για το νέο υλικό , να συνομιλήσουν με την κα Κοντογιάννη, να θέσουν τις απορίες τους και να μοιραστούν μαζί της τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς τους.

Όλο το παραπάνω υλικό διανέμετε και από τους συνδέσμους του Γραφείου μας στα Γενικά Προξενεία της Ελλάδος στο Σίδνευ και την Αδελαίδα. Και για αυτές τις περιοχές προγραμματίστηκαν ανάλογα ενημερωτικά σεμινάρια.

Ενημερώνουμε όσα σχολεία δεν έχουν ακόμα παραλάβει το υλικό να περάσουν από το Γραφείο Εκπαίδευσης (Albert Rd 37-39), μεταξύ 9:30 π.μ. και 3:30 μμ, για να το παραλάβουν. Συμπληρωματικά έχει έρθει το βιβλίο «Τρίγωνες Ιστορίες» που αφορά το Γυμνάσιο. Επίσης όλα τα DVD της σειράς «Μορμώ» (επεισόδια 1-40) καθώς και  το CD Μαργαρίτα 7.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Γραφείο μας στο τηλ. (03) 9866 4660 ώρες γραφείου ή [email protected]